X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣτους 72 οι νεκροί από πνιγμό στις Φιλιππίνες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Στους 72 οι νεκροί από πνιγμό στις Φιλιππίνες κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό στις Φιλιππίνες από την αρχή του μήνα, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα, αποδίδοντας τον ασυνήθιστα υψηλό αριθμό εν μέρει στα εκατομμύρια των παραθεριστών που πήγαν στις παραλίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Οι διακοπές σηματοδοτούνται παραδοσιακά στις Φιλιππίνες με την πλειονότητα των κατοίκων να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα Μανίλα για να περάσουν χρόνο με την οικογένειά τους.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας των Φιλιππινών (PNP), συνταγματάρχης Jean Fajardo, δήλωσε ότι ο υψηλός απολογισμός οφείλεται εν μέρει σε «ταξίδια εκδίκησης», καθώς η χώρα βγαίνει από χρόνια περιορισμών στη διακίνηση για να περιορίσει τον κορωνοϊό.

«Υπήρξε ενθουσιασμός για διακοπές σε παραλίες και θέρετρα», είπε ο Fajardo στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανάλυση των θανάτων δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη, αλλά ο Fajardo είπε ότι στα θύματα περιλαμβάνονται παιδιά που έμειναν χωρίς επίβλεψη από τους κηδεμόνες τους ενώ κολυμπούσαν, καθώς και άτομα που κολυμπούσαν μεθυσμένοι.

Ο Fajardo χαρακτήρισε τον αριθμό των νεκρών “ασυνήθιστο” και υψηλότερο από τα προηγούμενα χρόνια.

“Τα θέρετρα και οι παραλίες ήταν κατάμεστα. Αυτό συνέβαλε επίσης στον αυξημένο αριθμό των περιστατικών πνιγμού”, πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο πνιγμός είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτων από ακούσιο τραυματισμό παγκοσμίως, με περίπου 236.000 θανάτους ετησίως.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share