X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυμφωνία ύψους €175 εκατομμυρίων υπέγραψαν ΕΤΕπ και Βουλγαρική Τράπεζα Αναπτύξεως

Συμφωνία ύψους €175 εκατομμυρίων υπέγραψαν ΕΤΕπ και Βουλγαρική Τράπεζα Αναπτύξεως

Χρηματοδοτική συμφωνία ύψους €175 εκατομμυρίων υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Βουλγαρική Τράπεζα Αναπτύξεως (BDB).

Όπως μετέδωσε το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη συμφωνία υπέγραψαν η αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Liliyana Pavlova, και ο εκτελεστικός διευθυντής της BDB, Tsanko Arabadzhiev, στο πλαίσιο τελετής παρουσία Υπουργών της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η τελετή περιλάμβανε επίσης την υπογραφή συμφωνίας εγγύησης μεταξύ του BDB και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στο πλαίσιο του προγράμματος InvestEU για την ανάπτυξη της καινοτομίας, της ψηφιοποίησης και της εφαρμογής πράσινων τεχνολογιών στη Βουλγαρία.

«Αυτή η εκδήλωση είναι μεγάλης σημασίας για τις βουλγαρικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για 24 χρόνια, η BDB έχει παράσχει υποστήριξη σε περισσότερες από 24.000 επιχειρήσεις μέσω διαφόρων χρηματοοικονομικών μέσων, με πόρους άνω των 7,3 δισεκατομμυρίων BGN», δήλωσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BDB Iliya Karanikolov.

«Η συμφωνία που υπογράφουμε σήμερα είναι μια φυσική επέκταση 20 ετών συνεργασίας με την ΕΤΕπ. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα βλέπουν την Τράπεζα ως έναν αξιόπιστο, προβλέψιμο και αξιόπιστο εταίρο», πρόσθεσε.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Υπουργός Καινοτομίας Milena Stoycheva, ο Υπουργός Οικονομικών Assen Vassilev, καθώς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της BDB.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share