X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμφωνία συνεργασίας για σιδηροδρομική τεχνογνωσία υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία

Συμφωνία συνεργασίας για σιδηροδρομική τεχνογνωσία υπέγραψαν Ελλάδα και Γαλλία

Συμφωνία συνεργασίας για τη μεταφορά τεχνογνωσίας σε θέματα σιδηροδρόμων υπέγραψαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Έλληνας Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Γάλλο Υπουργό Μεταφορών Κλεμάν Μπον.

Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, η οποία αναμένεται να εξειδικευτεί περαιτέρω σε επόμενο χρόνο, με ειδικότερες συμφωνίες μεταξύ ΟΣΕ και SNCF, προβλέπεται μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γαλλία στην Ελλάδα για ζητήματα που αφορούν: Την πρόληψη σιδηροδρομικών ατυχημάτων, τη ρύθμιση ζητημάτων ευθύνης των σιδηροδρομικών φορέων, την οργάνωση και επίβλεψη σιδηροδρομικών μεταφορών στον τομέα της ασφάλειας, την εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού, την οργάνωση κέντρων ελέγχου σιδηροδρομικής κυκλοφορίας, και τέλος την οργάνωση επιτροπών και την καθιέρωση διαδικασιών για τη διερεύνηση σιδηροδρομικών δυστυχημάτων.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί δέσμευση της ελληνικής Κυβέρνησης ότι θα διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος μέχρι τέλους.

«Ωστόσο, η ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του ελληνικού σιδηροδρόμου απαιτεί τακτική επαναξιολόγηση και προσαρμογή με βάση τα δεδομένα της εκάστοτε εποχής», σημείωσε.

«Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαίο να εφαρμόζονται καλές διεθνείς πρακτικές με τη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά και ανθρώπινου δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, το γαλλικό Υπουργείο Μεταφορών με την εμπειρία του και ο γαλλικός σιδηρόδρομος με το υψηλό διεθνές κύρος του και την εξειδίκευσή του μας είναι πολύτιμοι αρωγοί», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα «η συμφωνία αυτή να αποτελέσει την αρχή μιας μακράς και ωφέλιμης συνεργασίας που θα βελτιώσει το επίπεδο των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share