X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμμετοχή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Συμμετοχή Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου συμμετέχει και φέτος  με σειρά εκδηλώσεων στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων καθώς και στην Ευρωπαϊκή Νύκτα Μουσείων που εορτάζονται στις 18 Μαΐου.

Ανακοίνωση από το Ιδρυμα αναφέρει ότι φέτος η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία, αειφορία και ποιότητα ζωής».

Την Τετάρτη 17 Μαϊου από τις 18:00-19:30 θα πραγματοποιηθεί Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά  με τίτλο «Επιτρέψτε μου να συστηθώ: Αρχαιολόγος». Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και εμψυχώτρια Προγράμματος θα είναι η Θέα Χριστοφόρου/Αρχαιολόγος.

Όπως αναφέρεται, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αρχαιολογική επιστήμη, η οποία μέσα από την μελέτη του αρχαίου υλικού πολιτισμού θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές της αρχαιολογίας, ως επιστήμη, καθώς και τα βασικά καθήκοντα του αρχαιολόγου Η κράτηση είναι απαραίτητη στο 22128175.

Εξάλλου, την Παρασκευή 19 του μήνα από τις 20:30- 21:30  θα γίνει παράσταση με θέμα “ReInHerit a Museum: Εμβυθιστική Παράσταση στο Πολιτιστικό”.

Η παράσταση καλεί το κοινό να αγκαλιάσει το μουσείο ως χώρο διαφύλαξης αλλά και δημιουργίας πολιτισμού. Συνδυάζει διαδραστική ηχητική εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας με στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας, μια μεγάλη ομάδα μουσικών από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, βιντεοπροβολή και θεατρικό φωτισμό, καθώς περικλείει και υπογραμμίζει τις τρέχουσες προσωρινές και μόνιμες εκθέσεις του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα εξερευνούν ελεύθερα το κτήριο και τα μουσεία του ΠΙΤΚ, διαμορφώνοντας την δική τους προσωπική εμπειρία του χώρου και των εκθεμάτων του, καθώς θα αλληλεπιδρούν με τον κόσμο της παράστασης χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή κινητού που θα φτιαχτεί ειδικά για αυτή την εκδήλωση.

Την Κυριακή 21 του μήνα από τις 11:00-13:00 θα πραγματοποιηθεί διαδραστική Μουσειακή ξενάγηση με Kυνήγι Θυσαυρού για οικογένειες με εμψυχωτές τους Έλενα Κυριάκου-Νηπιαγωγός/Δημιουργικές Τέχνες/Εμψύχωση, Δέσποινα Χρυσάνθου-Ψυχολόγος/Ηθοποιός, και ξενάγηση από Αντρεα Ορατίου -αρχαιολόγος.

«Τι μπορεί να κρύβει ένα μουσείο; Πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς μέσω των αισθήσεων; Δες, Μύρισε, Άκουσε και Γεύσου χιλιάδες χρόνια Κυπριακής Ιστορίας με μια μοναδική διαδραστική μουσειακή ξενάγηση», αναφέρει η ανακοίνωση.  Η κράτηση είναι απαραίτητη στο 22128175.

Όλες οι ξεναγήσεις είναι με ελεύθερη είσοδο στο 22128175. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ή δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσαν το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share