X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυμβολή Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού στην απάμβλυση συνεπειών οικολογικής καταστροφής από πυρκαγιές

Συμβολή Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού στην απάμβλυση συνεπειών οικολογικής καταστροφής από πυρκαγιές

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού (CSTI) σε ανακοίνωση του αναφέρει σε σχέση με τις πρόσφατες πυρκαγιές, ότι προτεραιότητα μας τώρα είναι να συμβάλουμε στην απάμβλυνση των συνεπειών της ανυπολόγιστης οικολογικής καταστροφής που έχει προκαλέσει η πύρινη λαίλαπα.

Ελπίζουμε, σημειώνεται, ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα συνεργαστούν στενά και μεθοδικά για να λάβουν στοχευμένα μέτρα και δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών και την αειφόρα επαναδραστηριοποίηση και διαχείριση της τοπικής οικονομίας, του κοινωνικού ιστού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Παράλληλα, προστίθεται, αναμένουμε επαγρύπνηση και συντονισμό των εμπλεκομένων για την εφαρμογή της στρατηγικής για πρόληψη και μελλοντική αντιμετώπιση άλλων πυρκαγιών.

«Η τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή μας έχει προκαλέσει βαθύτατη θλίψη και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ευαισθητοποιήσουμε την τουριστική βιομηχανία, όπως και στο παρελθόν στα Φύλαγρα και στην Σολέα, ούτως ώστε σε βάθος χρόνου να ξαναδημιουργήσουμε τις ομορφιές με τις οποίες μας προίκισε η κυπριακή φύση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share