X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυναντήσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας με πλοιοκτήτες και ναυτιλιακές στην Αθήνα

Συναντήσεις της Υφυπουργού Ναυτιλίας με πλοιοκτήτες και ναυτιλιακές στην Αθήνα

Συναντήσεις με Έλληνες πλοιοκτήτες, καθώς και με εκπροσώπους ναυτιλιακών εταιριών είχε στην Αθήνα η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στις 2-4 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η κ. Χατζημανώλη μετέφερε τις προτεραιότητες της κυπριακής κυβέρνησης για τον ναυτιλιακό κλάδο, ενώ ειδική αναφορά έκανε στα πλεονεκτήματα της ναυτιλίας της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Μαΐου, η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρέθεσε δείπνο σε Έλληνες πλοιοκτήτες, εκφράζοντας «την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Δημοκρατίας για τη διαχρονική στήριξη που παρέχουν στο Κυπριακό νηολόγιο και στην Κυπριακή ναυτιλία γενικότερα», όπως σημείωσε.

Στην ομιλία της, η κ. Χατζημανώλη αναφέρθηκε στους στόχους και στις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ενώ διαβεβαίωσε για τη σταθερή προσήλωση της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου και τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υφυπουργός, συνοδευόμενη από στελέχη και λειτουργούς του Υφυπουργείου και του Ναυτιλιακού Γραφείου Πειραιά, πραγματοποίησε συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα στο πλαίσιο εγγραφής πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο, «στοχεύοντας στην ενίσχυση της συνεργασίας και των συνδυασμένων δράσεων για μια βιώσιμη ναυτιλία», όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση, η Υφυπουργός εγκαινίασε στην Αθήνα τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις του ναυτιλιακού κέντρου εκπαίδευσης Ναυτική Ακαδημία Mediterranean. Σε αυτό το πλαίσιο, απευθυνόμενη σε στελέχη εταιρειών καθώς και σπουδαστές, υπογράμμισε «τη σημασία που δίνει το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη ναυτική εκπαίδευση, στηρίζοντας και προωθώντας με συγκεκριμένες δράσεις τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα γενικότερα», όπως είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share