X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυνάντηση Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών με ΥΠΟΙΚ

Συνάντηση Επιτρόπου Αγροτικών Πληρωμών με ΥΠΟΙΚ

Ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός πραγματοποίησε την Πέμπτη συνάντηση με τον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών Ανδρέα Κυπριανού και συζήτησαν τις προκλήσεις του αγροτικού κόσμου.

Ο Επίτροπος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑΠ, ενημέρωσε τον Υπουργό ότι αρμοδιότητα του Οργανισμού είναι η προστασία των ευρωπαϊκών και εθνικών κονδυλίων, οι έγκυρες και έγκαιρες πληρωμές, η μεγιστοποίηση της εξυπηρέτησης του αγροτικού μας κόσμου και η ποικιλόμορφη στήριξη του ευρύτερου συνόλου της κυπριακής υπαίθρου.

Αναφέρθηκε επίσης στις προκλήσεις, τις δυνατότητες αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπως, επίσης, και σε θέματα που αφορούν την απόδοση και την λειτουργία του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών.

Ο Επίτροπος είπε ότι στόχος είναι η περαιτέρω αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων του Οργανισμού, η απλοποίηση υποβολής αιτήσεων, η εκταμίευση όσο το δυνατό περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων και η αναβάθμιση της ενημέρωσης που λαμβάνει ο αγρότης για τα μέτρα που επιδοτεί ο Οργανισμός.

“Υπήρξε κλίμα συναντίληψεις και έγινε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Στόχος όλων είναι η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και η πλήρης εκμετάλλευσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς όφελος του Κύπριου αγρότη”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΟΑΠ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share