X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΣυνάντηση με τον Πρόεδρο του CyFoS είχε η ΑΛΚ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του CyFoS είχε η ΑΛΚ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Cyprus Foundation of the Sea (CyFoS) Capt. Eugen-Henning Adami και αντιπροσωπεία της Γραμματείας αποτελούμενη από τον Ζαχαρία Σιούκουρο και την Μόνικα Ανδρέου είχαν, στα πλαίσια των επαφών της Αρχής Λιμένων Κύπρου με εμπλεκόμενους οργανισμούς, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Αρχής Λιμένων Κύπρου και του CyFoS, με τους επικεφαλής των δυο οργανισμών να παρουσιάζουν το έργο και τις δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα, σημαντική έμφαση δόθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην γαλάζια ανάπτυξη που αποτελεί πρωταρχικό στόχο του CyFoS και ιδιαίτερη προτεραιότητα της Αρχής Λιμένων Κύπρου, με τις δυο πλευρές να τονίζουν τη σημασία της εφαρμογής πολιτικών ενημέρωσης, εκπαίδευσης, περιφερειακής συνεργασίας και διάχυσης πληροφοριών στους εμπλεκομένους φορείς που να προωθούν την γαλάζια οικονομία, την πράσινη ατζέντα, την βιωσιμότητα και τις πρακτικές τους εφαρμογές στην λιμενική και ναυτική βιομηχανία.

Σε δηλώσεις του ο Capt. Adami τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων για την διαχείριση των σχετικών ζητημάτων ενώ αναφέρθηκε στις διάφορες επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του CyFoS.

Ο Πρόεδρος της ΑΛΚ, υπερθεματίζοντας στα πιο πάνω τόνισε τον σημαίνοντα ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αρχή Λιμένων Κύπρου για την προώθηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Τόπου μας στα θέματα που αφορούν στην γαλάζια ανάπτυξη.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share