X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνάντηση Σούνακ-Ερντογάν στο Βίλνιους

Συνάντηση Σούνακ-Ερντογάν στο Βίλνιους

Το πράσινο φως που έδωσε η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ σε διμερή συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο κ. Σούνακ συνεχάρη τον Τούρκο Πρόεδρο «για τις προσπάθειές του» επ’ αυτού.

Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν επίσης την κοινή τους δέσμευση στην εκπλήρωση της πλήρους δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, με άξονα τους εμπορικούς δεσμούς και την «ισχυρή συνεργασία» στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας.

Στη συζήτηση περί ευκαιριών για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, περιλαμβανομένης της προηγμένης τεχνολογίας άμυνας και της αντιμετώπισης της κοινής πρόκλησης του μεταναστευτικού, ο κ. Σούνακ σημείωσε πως η πάταξη των εγκληματικών συμμοριών διακινητών συνιστά κορυφαία προτεραιότητα για τον ίδιο.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αναθέσουν στους Υπουργούς Εξωτερικών τους να εξετάσουν πτυχές στενότερης συνεργασίας αναφορικά με το μεταναστευτικό και το οργανωμένο έγκλημα.

Συμφώνησαν επίσης να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία ως προς την ανταλλαγή πληροφοριών ασφαλείας και την πάταξη της τρομοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, εξάλλου, ενημέρωσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό για την πρόσφατη επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Τουρκία. Σούνακ και Ερντογάν συμφώνησαν στη σημασία εξασφάλισης παράτασης στη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share