X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για οδική ασφάλεια ζητά ο Υπουργός Μεταφορών

Συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για οδική ασφάλεια ζητά ο Υπουργός Μεταφορών

Τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, τόσο από τον δημόσιο, όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στην Ημερίδα για Εμπέδωση της Οδικής Συνείδησης.

«Έχουμε δεσμευτεί ως κράτος και ως χώρα μέχρι το 2030 να μειώσουμε τους θανάτους και τα ατυχήματα στο 50% και μέχρι το 2050 να προσπαθήσουμε να τους εκμηδενίσουμε», ανέφερε ο Υπουργός. «Είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε και να τον πέτυχουμε», πρόσθεσε.

«Εμείς ως Υπουργείο βοηθούμε και συνεισφέρουμε μέσω του Συμβουλίου της Οδικής Ασφάλειας, αλλά ως Τμήμα Οδικών Μεταφορών στον έλεγχο των διαδρομών στους δρόμους, μαζί με την Αστυνομία», είπε ο κ. Βαφεάδης.

Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή εκπροσώπων από τον ιδιωτικό τομέα στην ημερίδα. «Δεν αρκεί να έχουμε μόνο τη θέληση του ιδιωτικού τομέα προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο να βεβαιωνόμαστε ότι εφαρμόζονται αυτοί οι νόμοι», σημείωσε, λέγοντας ότι σε αυτό το κομμάτι εμπλέκεται τόσο η Αστυνομία, όσο και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

«Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι ενέργειες θα προχωρήσουν εντονότερα», είπε ο κ. Βαφεάδης, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι να βελτιώσουμε την εφαρμογή του πλαισίου αυτού.

Τέλος, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για την προσπάθεια που καταβάλλουν και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί η «καλή και αγαστή συνεργασία όπως και σήμερα, για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share