Συνέχισαν να αυξάνονται οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία τον Απρίλιο, όπως έδειξαν επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι ο κλάδος απομακρύνεται από τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Συνολικά 202.947 νέα αυτοκίνητα ταξινομήθηκαν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης τον περασμένο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,6%, σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αρχή Μεταφορών, KBA.

Η ισχυρή άνοδος ακολούθησε μια παρόμοια αύξηση, κατά 16,6%, τον Μάρτιο και μια πιο μέτρια αύξηση κατά 2,8% τον Φεβρουάριο.

«Μετά από ένα συγκρατημένο ξεκίνημα της χρονιάς, τώρα βλέπουμε μια διαρκή αύξηση», δήλωσε ο αναλυτής της EY Peter Fuss.

Η έλλειψη ημιαγωγών (τσιπ) που είχε επιβραδύνει την παραγωγή άρχισε να μειώνεται, είπε ο κ. Fuss, με τους κατασκευαστές να παράγουν τώρα περισσότερα νέα αυτοκίνητα για να αντιμετωπίσουν τις εκκρεμείς παραγγελίες τους.

Ωστόσο, η ασθενής οικονομική ανάπτυξη και ο υψηλός πληθωρισμός στη Γερμανία θα μπορούσαν να συμβάλουν σε «απροθυμία για αγορά» μεταξύ των νέων πελατών, είπε ο κ. Fuss.

“Αργά ή γρήγορα αυτό θα επιβραδύνει την τρέχουσα ανοδική τάση”, πρόσθεσε.

Οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 34,1% με 29.740 οχήματα να έχουν πωληθεί.

Αυτός ο αριθμός παρέμεινε πολύ κάτω από τα 100.000 οχήματα με μπαταρία που πουλήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν οι πελάτες προσπάθησαν να επωφεληθούν από τις κρατικές επιδοτήσεις πριν αυτές λήξουν.

Πηγή:ΚΥΠΕ