X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών στη Λάρνακα

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και τη μείωση της όχλησης που προκαλούν αυτά τα έντομα. Συγκεκριμένα ψεκάζονται τα στάσιμα νερά, σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια ομβρίων και οι περιοχές των αλυκών».

Προστίθεται ότι «λόγω της φετινής πολυομβρίας και της αυξανόμενης ροής των χειμάρρων (Καμάρων, Παλιού Σκοπευτηρίου και Τεκκέ) οι οποίοι μεταφέρουν οργανικές ουσίες στις λίμνες, δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες εντός των αλλόφυτων και των καλαμιώνων για την εκκόλαψη των κουνουπιών».

Σημειώνεται ότι «στην προστατευόμενη περιοχή των αλυκών χρησιμοποιείται μόνο βιολογικό σκεύασμα για ψέκασμα, το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος».

Ο Δήμος Λάρνακας «ζητά τη βοήθεια των πολιτών, προκειμένου να αδειάζονται οποιαδήποτε βαρέλια, δοχεία, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα που βρίσκονται στις οικίες/ υποστατικά τους και περιέχουν νερό.

Επίσης, στάσιμα νερά σε υπόγεια οικιών/ πολυκατοικιών και κολυμβητικών δεξαμενών εκτός λειτουργίας, μπορούν να εκκολάψουν χιλιάδες κουνούπια, τα οποία να επηρεάσουν όλη την περιοχή. Τα νερά αυτά πρέπει να αντλούνται από τους ιδιοκτήτες/ διαχειριστές των υποστατικών».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας: 24816583/559/562.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share