X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΣυντριπτική νίκη της ΝΔ στις ελληνικές εκλογές

Συντριπτική νίκη της ΝΔ στις ελληνικές εκλογές

Συντριπτική νίκη κατέγραψε η Νέα Δημοκρατία στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου στην Ελλάδα, με διαφορά περίπου 20 μονάδων από το δεύτερο κόμμα.

Συγκεκριμένα, με βάση το 95,55% της ενσωμάτωσης ψήφων στην επικράτεια, όπως έχει ανακοινωθεί από το ελληνικό Υπουργείο Εσωτερικών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 40,78% και 145 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ποσοστό 20,07% και 72 έδρες.

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,53% και 41 έδρες, το ΚΚΕ με 7,20% και 26 έδρες και η Ελληνική Λύση με 4,46% και 16 έδρες.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για “εντυπωσιακό ποσοστό” της παράταξής του και για “εκλογικό σεισμό”, ενώ προδιέγραψε ουσιαστικά την προσφυγή σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως είπε, η εντολή του λαού για ισχυρή Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι παραπάνω από σαφής, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για κυβέρνηση αυτοδυναμίας. “Τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε πολιτικά παζάρια”, επισήμανε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε την ήττα του κόμματός του, κάνοντας λόγο για ένα “εκλογικό αποτέλεσμα εξαιρετικά αρνητικό για το ΣΥΡΙΖΑ”.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο εκλογικός κύκλος δεν έχει τελειώσει, λέγοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα πρέπει να συγκληθούν άμεσα και να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, καθώς θα πρέπει να δοθεί η επόμενη εκλογική μάχη, η οποία δεν παρέχει την πολυτέλεια του χρόνου, όπως σημείωσε.

Τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν ικανοποιημένα στο σύνολό τους, καθώς αυξάνουν τα ποσοστά και τις έδρες τους.

Για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η εκλογική του επίδοση καταδεικνύει “αναγέννηση του κόμματός” και επαναφορά του στο πολιτικό σκηνικό ως πρωταγωνιστή, ενώ επανέλαβε τις αιτιάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ περί “εκλογικής χορηγίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για θετικό αποτέλεσμα για το κόμμα του, που μαρτυρά, κατά τον ίδιο, ενίσχυση της πολιτικής του επιρροής, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης εξέφρασε ικανοποίηση για την αύξηση των εδρών του κόμματός του από 10 σε 16.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share