X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το 2023, βλέπει το Ινστιτούτο Ifo

Συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το 2023, βλέπει το Ινστιτούτο Ifo

H γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση το 2023, εκτιμά το Ινστιτούτο Ifo, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αντιμετωπίζει εκτόξευση πληθωρισμού, την ώρα που η Ρωσία κόβει την παροχή ενέργειας.

Με βάση τις νέες εκτιμήσεις του ινστιτούτου, η γερμανική οικονομία θα συρρικνωθεί με ρυθμό 0,3% το 2023, περιορίζοντας τις εκτιμήσεις του κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την εκτίμηση του περασμένου Ιουνίου. Τον Ινστιτούτο εκτιμά παράλληλα πως ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στο 8,1% φέτος και να επιταχυνθεί στο 9,3% το 2023.

«Οδεύουμε σε μια χειμερινή ύφεση», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής του Ifo Τίμο Βολμεσχάουζερ.

«Οι περικοπές στην προμήθεια αερίου από τη Ρωσία το καλοκαίρι και οι δραστικές ανατιμήσεις που έχουν προκαλέσει (οι περικοπές) επέφεραν την καταστροφή στην οικονομική ανάκαμψη έπειτα από τον κορωνοϊό», πρόσθεσε.

Το Ινστιτούτο επεσήμανε ακόμη ότι τα πραγματικά εισοδήματα των νοικοκυριών και η αγοραστική δύναμη θα υποχωρήσουν απότομα.

Είναι πιθανόν να υπάρξει μια επιστροφή στην κανονικότητα το 2024 με ρυθμό ανάπτυξης 1,8% και πληθωρισμό στο 2,5%, πρόσθεσε ο Βολμεσχάουζερ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share