X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυρρικνώθηκε κατά 1,4%, σε ετήσια βάση, η οικονομία των ΗΠΑ το α'...

Συρρικνώθηκε κατά 1,4%, σε ετήσια βάση, η οικονομία των ΗΠΑ το α’ τρίμηνο του 2022

Συρρίκνωση κατά 1,4%, σε ετήσια βάση, παρουσίασε η οικονομία των ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 και η μείωση των κρατικών δαπανών έπληξαν καταναλωτές και επιχειρήσεις, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ χειρότερο από την μικρή αύξηση που ανέμεναν οι αναλυτές και ήρθε μετά που η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με πληθωρισμό ρεκόρ καθώς ανακάμπτουν από την πανδημία της Covid-19, έστω και αν αυξάνονται οι τιμές καυσίμων και εξαρτημάτων λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και των παγκόσμιων κλυδωνισμών στην προσφορά αγαθών, που έχουν ενισχύσει τους φόβους για ύφεση στη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ο Ian Shepherdson της εταιρείας Pantheon Macroeconomics ανέφερε ότι το έλλειμμα του περασμένου τριμήνου ήταν εν μέρει αποτέλεσμα των εταιρειών που προέβησαν σε περισσότερες εισαγωγές για την αύξηση των αποθεμάτων τους και ότι η οικονομία θα μπορούσε να ανακάμψει το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

«Η οικονομία δεν πέφτει σε ύφεση. Οι καθαρές εμπορικές συναλλαγές έχουν επηρεαστεί από την αύξηση των εισαγωγών, ειδικά των καταναλωτικών αγαθών, καθώς οι χονδρέμποροι και οι λιανοπωλητές προσπάθησαν να ξαναχτίσουν τα αποθέματα», έγραψε σε σημείωμα του.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η μείωση του ΑΕΠ ήταν αποτέλεσμα λιγότερων ιδιωτικών επενδύσεων σε αποθέματα, κρατικών δαπανών και εξαγωγών, καθώς και της αύξησης των εισαγωγών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share