X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυζητήσεις ΗΠΑ με Καναδά και άλλους συμμάχους για επιβολή ανώτατης τιμής στο...

Συζητήσεις ΗΠΑ με Καναδά και άλλους συμμάχους για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, λέει η Γέλεν

Σε συζητήσεις με τον Καναδά και άλλους συμμάχους βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες για να περιορίσουν περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας, επιβάλλοντας ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε τη Δευτέρα η Υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Μιλάμε για ανώτατα όρια τιμών ή μια εξαίρεση τιμών που θα εμπλούτιζε και θα ενίσχυε τους πρόσφατους προτεινόμενους ενεργειακούς περιορισμούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους, που θα πίεζαν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα μείωναν τα έσοδα του Πούτιν, επιτρέποντας παράλληλα να φθάσει στην παγκόσμια αγορά περισσότερη προμήθεια πετρελαίου», είπε η κ. Γέλεν σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.

«Πιστεύουμε ότι μια εξαίρεση στην τιμή είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να αποτραπούν δευτερογενείς επιπτώσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος και αναπτυσσόμενες χώρες που παλεύουν με υψηλά κόστη τροφίμων και ενέργειας», είπε η κ. Γέλεν, μιλώντας μαζί με την Καναδή Υπουργό Οικονομικών Κρίστια Φρίλαντ.

Η κ. Γέλεν είπε ακόμη ότι μια εξαίρεση τιμής θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω ενός μηχανισμού περιορισμού ή απαγόρευσης ασφάλισης ή χρηματοδότησης για ρωσικές αποστολές πετρελαίου πάνω από ένα ορισμένο ποσό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αργό.

Ερωτηθείς εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιδιώξει συναίνεση σε ένα σχέδιο για την τιμή του πετρελαίου στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της G7 στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα, η κ. Γέλεν είπε: «Είμαστε πολύ δραστήριοι, εργαζόμαστε ενεργά σε αυτό με τους εταίρους μας».

Η κ. Φρίλαντ είπε ότι ο Καναδάς «νομίζει ότι είναι πραγματικά καλή ιδέα» να προσπαθήσει να περιορίσει τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, αλλά αναγνωρίζει ότι αυτό θα είναι δύσκολο για τις ευρωπαϊκές χώρες.

«Η πορεία προς τα εμπρός είναι πραγματικά να συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας…» είπε η κ. Φρίλαντ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί σε οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share