X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣχεδόν μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι απεργούν στη Βρετανία

Σχεδόν μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι απεργούν στη Βρετανία

Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία πραγματοποιείται την Τετάρτη στη Βρετανία, καθώς σχεδόν μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους απέχουν από τα πόστα τους διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις εν μέσω υψηλού πληθωρισμού.

Στην απεργία συμμετέχουν 100.000 υπάλληλοι 124 κυβερνητικών και κρατικών υπηρεσιών, από Υπουργεία μέχρι τη συνοριοφυλακή.

Απεργούν επίσης ξανά μηχανοδηγοί και εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους από 14 σιδηροδρομικές εταιρείες που καλύπτουν όλη την Αγγλία, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα και οι δάσκαλοι σε Αγγλία και Ουαλία.

Περίπου 200.000 δάσκαλοι αναμένεται να απεργήσουν, επηρεάζοντας τη λειτουργία 23.000 σχολείων ή του 85% του συνόλου, με πολλά να μένουν κλειστά. Οι δάσκαλοι, που ακολουθούν το παράδειγμα των συναδέλφων τους στη Σκωτία, έχουν εξαγγείλει ακόμα έξι ημέρες κινητοποιήσεων τους προσεχείς μήνες.

Απεργούν επίσης οι λέκτορες και μέλη προσωπικού 150 πανεπιστημίων, συνολικά περίπου 70.000 εργαζόμενοι.

Απεργίες για τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες έχουν εξαγγείλει επίσης οδηγοί λεωφορείων, προσωπικό ασθενοφόρων, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, μαίες, οι υπάλληλοι της Υπηρεσία Περιβάλλοντος και οι πυροσβέστες, στην πρώτη μεγάλη κινητοποίησή τους εδώ και 20 χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το πραγματικό εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Αγγλία έχει μειωθεί κατά 4,3% από το 2009 ως το 2022.

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση δείχνει πως το 65% των πολιτών στηρίζει τις απεργίες του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ η πλειοψηφία είναι θετικά διακείμενη έναντι των κινητοποιήσεων από τους πυροσβέστες, τους δασκάλους και τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share