X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤα περιθώρια ενίσχυσης σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας συζήτησαν Φον ντερ Λάιεν -...

Τα περιθώρια ενίσχυσης σχέσεων ΕΕ – Τουρκίας συζήτησαν Φον ντερ Λάιεν – Ερντογάν

Τα περιθώρια που υπάρχουν για ενίσχυση των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία συζήτησε με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Βίλνιους, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν ανέφερε πως καλωσορίζει την συμφωνία της Τουρκίας να προχωρήσει με την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Όπως πρόσθεσε, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την στήριξη στην Ουκρανία και τις «άοκνες προσπάθειες της Τουρκίας να παρατείνει την Πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας», καθώς και το «περιθώριο για την ενίσχυση της σχέσης ΕΕ – Τουρκίας».

Σε δική του ανάρτηση ο κ. Ερντογάν περιορίστηκε να αναφερθεί σε μια «παραγωγική συνάντηση».

Η δήλωση έρχεται σε συνέχεια της αναφοράς του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πως «διερεύνησαν ευκαιρίες να φέρουμε την συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας ξανά στο προσκήνιο και να επανενεργοποιήσουμε τις σχέσεις μας», παραπέμποντας στην εντολή που δόθηκε πρόσφατα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Κομισιόν για κατάθεση σχετικής έκθεσης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share