X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤα τέσσερα χρώματα που απωθούν τα κουνούπια

Τα τέσσερα χρώματα που απωθούν τα κουνούπια

Όσο παράδοξο και αν ακούγεται υπάρχουν ορισμένα χρώματα, που λειτουργούν σαν αποθητικά και διώχνουν μακριά τα κουνούπια και κάποια άλλα που τα τραβούν σαν μαγνήτης.

1.Το ανοιχτό μπλε

Σε αντίθεση με τους πιο σκούρους μπλε τόνους, οι πιο ανοιχτοί, όπως το γαλάζιο μπλε αντανακλούν περισσότερη θερμότητα και φως.

2. Το μωβ ή το βιολετί

Το βιολετί έχει το μικρότερο μήκος κύματος από οποιοδήποτε χρώμα στο φάσμα του ορατού φωτός. Δεδομένου ότι τα κουνούπια προτιμούν χρωματικούς τόνους μεγάλου μήκους κύματος, όπως τους κόκκινους και ή τους πορτοκαλί τόνους, δεν πλησιάζουν μωβ επιφάνειες.

3.To λευκό

Τα κουνούπια μένουν μακριά από ανοιχτά χρώματα, κυρίως από το λευκό. Είναι λοιπόν το ιδανικό χρώμα, προκειμένου να τα κρατήσουμε μακριά μας.

4.Το πράσινο

Μπορεί να ακούγεται περίεργο και ότι δεν ευσταθεί αλλά τα κουνούπια αποφεύγουν το πράσινο χρώμα.

Σε περίπτωση που δεις όμως ξανά να σε πλησιάζουν, υπάρχουν μερικοί έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την ενοχλητική παρουσία τους.

  • Το πρώτο πράγμα είναι η σιτρονέλλα.
  • Η λεβάντα πέρα από το εξαιρετικό και πλούσιο άρωμά της, έχει και αντισηπτικές ιδιότητες.
  • Αν μάλιστα νιώσεις μερικά φύλλα της, θα βγάλουν ένα έλαιο που απωθεί τα κουνούπια και παράλληλα φροντίζει την επιδερμίδα. Άπλωσέ τη σε σημεία του σώματος σου, όπως τα πόδια σου και θα καταλάβεις τη θαυματουργή χρήση της.
  • Ανακάτεψε εναλλακτικά, αιθέρια έλαια όπως λεμονόχορτο και ευκάλυπτο σε ίσες ποσότητες και βάλτα σε διάφορα σημεία του σώματός σου. Και τα τρία αυτά έλαια είναι οι πιο φανατικοί εχθροί των κουνουπιών.
Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share