X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤαλαιπωρίας συνέχεια για τους ταξιδιώτες στα βρετανικά αεροδρόμια

Ταλαιπωρίας συνέχεια για τους ταξιδιώτες στα βρετανικά αεροδρόμια

Εντείνεται το χάος σε πολλά βρετανικά αεροδρόμια λόγω των συνεχών ακυρώσεων και των πολύωρων καθυστερήσεων που υφίστανται οι ταξιδιώτες.

Το πρόβλημα αποδίδεται στην έλλειψη προσωπικού σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες. Σύμφωνα με τα συνδικάτα και με την κυβέρνηση, τα κενά που δημιουργήθηκαν λόγω απολύσεων εν μέσω πανδημίας, παρά την κρατική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, δεν έχουν καλυφθεί εγκαίρως.

Ήδη, σε μια εβδομάδα που στη Βρετανία τα σχολεία είναι κλειστά και υπάρχουν αργίες και εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, έχει ανακοινωθεί η ακύρωση πολλών εκατοντάδων πτήσεων.

Οικογένειες περιγράφουν σκηνές πολύωρης ταλαιπωρίας, με παιδιά να κλαίνε εξουθενωμένα στα αεροδρόμια, ενώ οι εικόνες με ουρές εκατοντάδων μέτρων στα αεροδρόμια είναι πλέον καθημερινές, καθώς πολλές ακυρώσεις ανακοινώνονται την τελευταία στιγμή.

Οι Βρετανικές Αερογραμμές ακύρωσαν ακόμα 124 πτήσεις προς ευρωπαικούς προορισμούς την Τετάρτη, λέγοντας πάντως πως οι επιβάτες είχαν ενημερωθεί εγκαίρως.

Η EasyJet ματαίωσε τουλάχιστον 31 πτήσεις από το Γκάτγουϊκ και η TUI έξι πτήσεις από το Μάντσεστερ.

Στο Μάντσεστερ μάλιστα, πιλότος αεροσκάφους που θα εκτελούσε πτήση της TUI προς την Τενερίφη το βράδυ της Δευτέρας υποχρεώθηκε να καλέσει την αστυνομία για να βοηθήσει τους εκατοντάδες επιβάτες να αποβιβαστούν αφού «εγκαταλείφθηκαν» από το προσωπικό του αεροδρομίου.

Η επιβίβαση στο αεροσκάφος είχε γίνει με καθυστέρηση τουλάχιστον μιάμισης ώρας και ο απεγκλωβισμός την επιβατών έγινε τρεις ώρες μετά από την επιβίβαση.

Η αντιπολίτευση και τα συνδικάτα, όπως και εκπρόσωποι της αεροπορικής βιομηχανίας, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έλαβε επαρκή μέτρα για να αποσοβήσει το χάος λόγω της μεγάλης αύξησης της ζήτησης για ταξίδια μετά από την πανδημία.

Ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αντιτείνει πως η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που της αναλογεί. «Παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι πάροχοι ταξιδιών πούλησαν σημαντικά περισσότερες πτήσεις και διακοπές σε σχέση με την ικανότητά τους να τις πραγματοποιήσουν», δήλωσε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα που της είχαν ζητηθεί από τις εταιρείες του τομέα και ότι δόθηκαν 8 δισεκατομμύρια λίρες από τα κρατικά ταμεία για τη στήριξη της βιομηχανίας ταξιδίων κατά την πανδημία.

Ο κ. Σαπς έχει ζητήσει επείγουσα συνάντηση με εκπροσώπους του τομέα για να συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων προς όφελος του επιβατικού κοινού.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ σχολίασε ότι «έχει υπάρξει ξεκάθαρα έλλειψη προετοιμασίας για την αύξηση της ζήτησης από τους ταξιδιώτες», κατηγορώντας αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια για τις ελλείψεις σε προσωπικό

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share