X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤεράστιο θέρετρο σε σχήμα Σελήνης θα δημιουργηθεί σύντομα το Νουμπάι - Μία...

Τεράστιο θέρετρο σε σχήμα Σελήνης θα δημιουργηθεί σύντομα το Νουμπάι – Μία επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

H εταιρία Moon World Resorts Inc. με έδρα τον Καναδά οραματίζεται ένα ξενοδοχείο σε σχήμα φεγγαριού και αυτό φαίνεται πως δεν είναι ανέφικτο.

Ένα τεράστιο θέρετρο σε σχήμα φεγγαριού πρόκειται να δημιουργηθεί σύντομα στο Ντουμπάι και η έννοια του διαστημικού τουρισμού έρχεται πιο κοντά στη γη.

Η κατασκευαστική εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε να χτιστούν όχι ένα αλλά τέσσερα τέτοια, με το πρώτο να είναι στο Ντουμπάι.

Θα είναι φυσικά σε σχήμα φεγγαριού ενώ το σχέδιο προβλέπει ένα κτίριο μεικτής χρήσης ύψους 224 μέτρων.

Στο εσωτερικό του, οι επισκέπτες θα βρουν ένα θέρετρο με όλες τις γνωστές υπηρεσίες, εκτός από τις περίπου 300 ιδιωτικές κατοικίες διαθέσιμες προς αγορά.

Ο επιχειρηματίας Mάικλ Χέντερσον με έδρα τον Καναδά, συνιδρυτής της Moon World Resorts, δηλώνει ότι η ιδέα του έργου είναι ότι το φεγγάρι είναι ένα «αναγνωρίσιμο εμπορικό σήμα».

«Επτάμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουν, όλοι το αγαπούν», λέει.

Σύμφωνα με τον Χέντερσον, κάθε Moon World Resort θα είναι «ένα πολύ πολυτελές και σύγχρονο, πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρο προορισμού, με πολλά στοιχεία στο εσωτερικό του που ήδη γνωρίζει κανείς» – για παράδειγμα, ένα συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, σπα, το καθένα με μια σεληνιακή πινελιά.

Οι καλλιτεχνικές απεικονίσεις προβλέπουν εσωτερικούς χώρους σε στιλ διαστημόπλοιου και θεματική ψυχαγωγία — συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Χέντερσον οραματίζεται ως το αποκορύφωμα του αξιοθέατου, μια εμπειρία που αναπαράγει πώς είναι να περπατάς στο φεγγάρι.

Το Moon World Resorts βρίσκεται στα σκαριά εδώ και δύο δεκαετίες, ένα χρονοδιάγραμμα που ο Χέντερσον, ο οποίος στο παρελθόν ίδρυσε μια εταιρεία ιατρικών υπηρεσιών, υποστηρίζει ότι ταιριάζει με τον αργό ρυθμό που συνδέεται με τον διαστημικό τουρισμό γενικότερα.

Το έργο συνοδεύεται από «τεράστιες τεχνικές προκλήσεις» εξηγεί, αλλά ο ίδιος και η συνιδρύτρια Σάντρα Μάθιους συνεργάζονται με ανεξάρτητους μηχανικούς και αρχιτέκτονες για να κάνουν την ιδέα πραγματικότητα.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να κατασκευαστούν τέσσερα θέρετρα Moon, ένα στη Βόρεια Αμερική, ένα στην Ευρώπη, ένα στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και ένα στην Ασία για αδειούχους που έχουν μετρητά για να σκορπίσουν.

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share