X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤέσσερα παρατηρητήρια σαν ζώα σε βουνό στη Τσεχία

Τέσσερα παρατηρητήρια σαν ζώα σε βουνό στη Τσεχία

Τέσσερα παρατηρητήρια στο βουνό Stráž πάνω από τη Rokytnice δημιούργησε το αρχιτεκτονικό γραφείο Mjölk Architekti με αναφορές στις φιγούρες στο οικόσημο της τσεχικής πόλης.

Τα παρατηρητήρια που απαρτίζουν την «The Guard Patrol» αναπαριστούν τρία ζώα – αλεπού, αρκούδα και πρόβατο – καθώς και έναν εργάτη ορυχείου, χαρακτήρες στο οικόσημο της Rokytnice και βασίζονται στα τοπωνύμια των τεσσάρων χωριών που συνδυάστηκαν για να σχηματίσουν την πόλη.

«Κομμάτι της φιλοσοφίας αυτού και παρόμοιων πρότζεκτ ήταν να προσελκύσεις κόσμο σε μέρη σαν και αυτό όπου συχνάζουν λιγότερο και μακριά από τις υπερβολικά βεβαρυμένες από το τουρισμό περιοχές των βουνών.

Με την ολοκλήρωσή του, έχει γίνει ένα μέρος στο οποίο συχνάζουν περισσότερο και επισκέπτες και ντόπιοι. Επίσης, πολλοί γάμοι έχουν ήδη τελεστεί στα παρατηρητήρια» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Tobiáš Hrabec, επικεφαλής αρχιτέκτονας του γραφείου.

«Ένας πιο φιλοσοφικός στόχος ήταν να “κατοικήσεις” το τοπίο με αντικείμενα και με αυτόν τον τρόπο να το κάνεις πιο συνεκτικό, συνδέοντάς το με την μακρά παράδοση της δημιουργίας πύργων-παρατηρητηρίων στα βουνά Jizera και Krkonoše, παράδοση που ανάγεται στον 19ο αιώνα.

Τέλος, η αναφορά στην εραλδική και ιστορία της πόλης αποσκοπεί στην ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας του δήμου και των πολιτών του» πρόσθεσε.

https://www.instagram.com/p/Ckv93-2PO4A/

 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share