X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣTη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κάθε τέσσερα χρόνια από το 2025 αποφάσισε...

Tη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κάθε τέσσερα χρόνια από το 2025 αποφάσισε η FIFA

Σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, σε επίπεδο Εθνικών ομάδων αλλά και συλλόγων έλαβε το Συμβούλιο της FIFA συνεδρίασε την Τρίτη στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, Κιγκάλι.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, εκτός από την αύξηση σε 48 του αριθμoύ των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και του τρόπου διεξαγωγής του άλλη μια σημαντική αλλαγή αφορά το επίπεδο των συλλόγων.

Συγκεκριμένα, η FIFA αποφάσισε τη διεξαγωγή Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κάθε τέσσερα χρόνια από το 2025. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν συνολικά 32 ομάδες από όλο τον κόσμο με τα κριτήρια να έχουν ήδη καθοριστεί. Η πρώτη διοργάνωση θα γίνει τον Ιούνιο του 2025.

Σε σχέση με τα κριτήρια συμμετοχής, τέσσερις από τις θέσεις θα πάρουν οι ισάριθμες νικήτριες του Champions League από το 2021 έως το 2024, κάτι που σημαίνει πως έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους η Τσέλσι (2021), η Ρεάλ Μαδρίτης (2022) ενώ και οι δύο που θα ακολουθήσουν το 2023 και 2024.

Οι άλλες οκτώ θέσεις θα προέλθουν από τον συντελεστή UEFA, αλλά με μέγιστο δύο συλλόγους ανά χώρα.

Συνολικά η UEFA (Ευρώπη) θα έχει 12 ομάδες, η CONMEBOL (Νότια Αμερική) 6, η AFC (Ασία) 4, η CAF (Αφρική) 4, η Concacaf (Κεντρική και Βόρεια Αμερική) 4, η OFC (Ωκεανία) 1 και μια τελευταία για τη διοργανώτρια του τουρνουά.

Όσον αφορά το Μουντιάλ του 2026, οι 48 ομάδες θα χωριστούν σε 12 ομίλους των 4 ομάδων, στη φάση των 32 θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και οι οκτώ καλύτερες δεύτερες.

Σε σχέση με άλλες διοργανώσεις Εθνικών ομάδων, η FIFA αποφάσισε πως σε προκριματικές φάσεις EURO, Μουντιάλ ή Nations League, οι αγώνες θα διεξάγονται τον Μάρτιος τη διεξαγωγή δύο αγώνων σε διάστημα εννέα ημερών, τον Ιούνιος τη δεξαγωγή δύο αγώνων σε διάστημα εννέα ημερών, στα τέλη Σεπτεμβρίου και στις αρχές Οκτωβρίου τη διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων σε διάστημα δεκαέξι ημερών (αυτή η αλλαγή θα ισχύσει από το 2026) και τον Νοέμβριος τη διεξαγωγή δύο αγώνων σε διάστημα εννέα ημερών.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share