X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘετικός ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας τον Ιανουάριο λόγω… Premier League

Θετικός ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας τον Ιανουάριο λόγω… Premier League

Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου επέστρεψε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης τον Ιανουάριο, καταγράφοντας αυξημένη παραγωγή κατά 0,3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Η θετική επίδοση ακολουθεί τη συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5% το Δεκέμβριο, αν και οριακά είχε αποφευχθεί η ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η κακή επίδοση της οικονομίας το Δεκέμβριο είχε αποδοθεί σε συνδυασμό της κρίσης ακρίβειας και των συνεχών απεργιών σε διάφορους τομείς.

Ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης του Ιανουαρίου οφείλεται αντιστοίχως στην πιο ομαλή λειτουργία των τομέων της οικονομίας που επλήγησαν από τις απεργίες, όπως οι μεταφορές, η υγεία και η εκπαίδευση, αλλά σε μεγάλο βαθμό και στην επιστροφή στα γήπεδα των ποδοσφαιρικών ομάδων της αγγλικής Premier League μετά από τη χειμερινή διακοπή λόγω του Μουντιάλ του Κατάρ.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο Υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ θα παρουσιάσει τον προϋπολογισμό για το επόμενο οικονομικό έτος, που στη Βρετανία αρχίζει τον Απρίλιο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share