X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΤην επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας καταδίκασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

Την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας καταδίκασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ

Την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας καταδίκασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με αφορμή την 49η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή δεσμεύτηκε για ακόμη μια φορά για την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και μια λύση που θα βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, ο Γερουσιαστής δήλωσε:

“Καταδικάζω απερίφραστα τη συνεχιζόμενη επιθετική και ανταγωνιστική συμπεριφορά της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης της προκλητικής δράσης στα Βαρώσια. Ο Πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να αποσύρει αμέσως τα περισσότερα από 40.000 στρατεύματα από το έδαφος της Δημοκρατίας και να επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου.

Επαναβεβαιώνω τη δέσμευσή μου για την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και ένα κράτος της Κύπρου που βασίζεται σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, καθώς και την άμυνά της και θα συνεχίσω να επιδιώκω τη νομοθεσία για την προώθηση των στρατιωτικών μας δεσμών.

Το Κογκρέσο κατέστησε σαφές μέσω του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία της Ανατολικής Μεσογείου, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος παραμένουν ισχυροί φίλοι και εταίροι”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share