X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤην παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ

Την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους ζητά η ΕΚΥΣΥ

Την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος τους ζητά από την Κυβέρνηση η ΕΚΥΣΥ, σημειώνοντας πως οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα εξαιτίας της ακρίβειας και της μη καταβολής ΑΤΑ αυτή την περίοδο.

Στην ανακοίνωση, η ΕΚΥΣΥ σημειώνει πως σε μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα περίοδο που η ακρίβεια ιδιαίτερα στα τρόφιμα συνεχίζει να είναι στα ύψη, οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα, με αποτέλεσμα οι οικονομικές τους δυνατότητες και οι αντοχές να έχουν εξαντληθεί, οι συντάξεις παραμένουν στο ίδιο σημείο από τον Ιούλιο του 2022.

Τα εισοδήματα δηλαδή των συνταξιούχων αναμένεται να αυξηθούν τον Ιανουάριο του 2024, δηλαδή ύστερα από 18 μήνες, αφού ΑΤΑ δεν θα παραχωρηθεί φέτος τον Ιούλιο.

Την ίδια περίοδο, προσθέτει, τα έσοδα της κυβέρνησης από τον ΦΠΑ, τους φόρους κατανάλωσης και άλλες πηγές έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως και τα απροσδόκητα κέρδη, για τις εταιρείες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα οποία δεν φορολογούνται.

Στην ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει πως η παρούσα κυβέρνηση ακολουθώντας τα βήματα της προηγουμένης κυβέρνησης έκλεισε τα αυτιά της στις έντονες φωνές διαμαρτυρίας της ΕΚΥΣΥ και των συνταξιούχων για παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών.Την ίδια στιγμή κατάργησε την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες, το κόστος που θα επωμιστεί ο συνταξιούχος θα είναι σημαντικά αυξημένο.

Η ΕΚΥΣΥ, η οποία όπως αναφέρει δέχεται έντονα παράπονα από τους ηλικιωμένους, οι οποίοι εκφράζουν την απόγνωσή τους, απευθύνεται ξανά προς την κυβέρνηση, απαιτώντας παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών στους συνταξιούχους για ουσιαστική στήριξη του εισοδήματος τους κάτι που σαφέστατα και δεν επιτυγχάνεται με την παραχώρηση  πενιχρών αυξήσεων 5% μόνο στην ειδική χορηγία των χαμηλοσυνταξιούχων (μικρή επιταγή) την οποία οι συνταξιούχοι θεωρούν κοροϊδία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share