Τη θλίψη του για την απώλεια της τέως Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου την Τρίτη.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός με ανοκοίνωσή του θρηνεί την απώλεια «μιας φίλης, συναγωνίστριας της παράταξής μας που άφησε το στίγμα της στην πολιτική ζωή του τόπου μέσα από την προσήλωσή της και τη διαρκή της προσφορά στον άνθρωπο και στην κοινωνία με απώτερο άξονα το καλό της πατρίδας μας», προσθέτοντας οι πως οι σημαίες στο κεντρικό κτίριο, αλλά και σε όλα τα κτίρια της παράταξης θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας, ενώ αναβάλλονται οι προγραμματισμένες προσεχείς εκδηλώσεις.

Συλλυπητήρια στον γιο της Αχιλλέα και στα αδέλφια της Μαίρη και Δώρο μετέφερε μέσω ανάρτησής του στο Twitter και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Tη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο της Ζέτας Αιμιλιανίδου, «μιας γυναίκας που υπηρέτησε τον τόπο με εντιμότητα, αφοσίωση και ήθος» εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter το ΑΚΕΛ, συμπληρώνοντας πως ο χαμός της αποτελεί απώλεια για τον πολιτικό κόσμο και τη δημόσια ζωή της Κύπρου.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε αποχαιρετούμε την Ζέτα Αιμιλιανίδου, έγραψε στο Twitter o Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπηρέτησε το δημόσιο βίο και τη χώρα με αξιοπρέπεια, ακεραιότητα, ήθος, κοινωνική ευαισθησία και αφοσίωση στις κοινές αξίες της συνεργασίας και του δημοκρατικού διαλόγου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Δημοκρατικό Κόμμα, προσθέτοντας πως η διαδρομή της συνιστά φωτεινό παράδειγμα για όλες και όλους.

Παλαιότερη αναφορά του προς τη Ζέτα Αιμιλιανίδου «ως την καλύτερη υπουργό της Κυβέρνησης Αναστασιάδη» υπενθύμισε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας πως «αφήνει πίσω της ένα πλούσιο έργο προσφοράς προς τον λαό και τον τόπο».

Στη στενή συνεργασία του με την εκλιπούσα για την υλοποίηση σειράς προτάσεων του κινήματος στέκεται με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ, προσθέτοντας πως «η Ζέτα Αιμιλιανίδου υπήρξε πάντα δεκτική στις προτάσεις του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για κοινωνική δικαιοσύνη, αποδεικνύοντας εμπράκτως την αγάπη της για τον συνάνθρωπο. Ξεχώριζε για την εργατικότητα, την οξυδέρκεια και την φιλευσπλαχνία της».

«Το τελευταίο αντίο στους ανθρώπους που χάρισαν τη ζωή τους για τον συνάνθρωπο λέγεται πάντα με πόνο ψυχής και βαθιά θλίψη», έγραψε στο Twitter o πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας πως η Ζέτα Αιμιλιανίδου ήταν «πάντα δεκτική στις προτάσεις μας για κοινωνική δικαιοσύνη, εργατική, οξυδερκής, δίκαια».

«Η Κύπρος έχασε έναν από τους πολυτιμότερους ανθρώπους της», ανέφερε για τη Ζέτα Αιμιλιανίδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, προσθέτοντας πως η τέως υπουργός «υπήρξε άριστος τεχνοκράτης, που με την εμπειρία, τις γνώσεις και την ισχυρή κατάρτιση της έγραψε σημαντικές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας», ενώ « δεν έπαψε ποτέ να είναι άνθρωπος με Α κεφάλαιο».

«Όλη η Κύπρος σήμερα θρηνεί τον θάνατο της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο και εξέφρασε στην οικογένεια και στους οικείους της τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εξέφρασε και αυτό τη θλίψη του για την απώλεια της τέως υπουργού, τονίζοντας πως «θα βρίσκεται πάντα στη μνήμη μας, ως ένας άνθρωπος με ήθος, αξιοπρέπεια και με ισχυρή γυναικεία προσωπικότητα. Η συνεργασία μας με την υπουργό υπήρξε αγαστή και εποικοδομητική».

Πηγή:ΚΥΠΕ