X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤις προσφυγές Καϊλή - Ταραμπέλα για την προδικαστική κράτηση τους εξέτασε το...

Τις προσφυγές Καϊλή – Ταραμπέλα για την προδικαστική κράτηση τους εξέτασε το δικαστήριο των Βρυξελλών, την Παρασκευή η απόφαση

Ενώπιον του εφετείου του Δικαστηρίου των Βρυξελλών παρουσιάστηκαν την Τρίτη η παυθείσα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή και ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, στο πλαίσιο της εξέτασης ξεχωριστών προσφυγών κατά των αποφάσεων συνέχισης της προδικαστικής κράτησής τους.

Οι δύο κατηγορούμενοι προσφεύγουν ξεχωριστά κατά των αποφάσεων να παραμείνουν προφυλακιστέοι για ακόμα δύο μήνες στην περίπτωση της κ. Καϊλή, η οποία συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, και για ένα μήνα στην περίπτωση του κ. Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, η απόφαση του εφετείου θα ανακοινωθεί την Παρασκευή 3 Μαρτίου.

Οι Καϊλή και Ταραμπέλα είναι δύο από τα άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε παράνομη οργάνωση, διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μέσω της συμμετοχής σε δίκτυο διαφθοράς που επιχειρούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τρίτων χωρών. Το σκάνδαλο έχει καθιερωθεί να ονομάζεται Qatargate λόγω της φερόμενης εμπλοκής του Κατάρ στην υπόθεση, ενώ το δίκτυο φέρεται να αξιοποιούσε και το Μαρόκο.

Προφυλακιστέος από τις 9 Δεκεμβρίου παραμένει και ο τέως ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του δικτύου και ο οποίος υπέγραψε συμφωνία μεταμέλειας με τις αρχές δεσμευόμενος να δώσει όλες τις πληροφορίες για την υπόθεση με αντάλλαγμα περιορισμούς στη ποινή.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι πρώην βοηθός του κ. Παντζέρι, σύντροφος της κ. Καϊλή και βοηθός του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο (ο οποίος συνελήφθη στην Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου και δεν έχει ακόμα εκδοθεί στο Βέλγιο). Ο κ. Τζιόρτζι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (ηλεκτρονική επιτήρηση) στις 23 Φεβρουαρίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share