X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο 24% των εφευρετών στη Βουλγαρία είναι γυναίκες

Το 24% των εφευρετών στη Βουλγαρία είναι γυναίκες

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Περισσότερες ευκαιρίες για τις γυναίκες στην πνευματική ιδιοκτησία», που διοργάνωσε το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 10 Ιουλίου, δήλωσε την Τρίτη το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Βουλγαρίας.

Στο φόρουμ συμμετείχε ο Πρόεδρος του Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας της Βουλγαρίας, Καθηγήτρια Βλάντια Μπορίσοβα, μετά από πρόσκληση της Κάθι Βιντάλ, Διευθύντριας του USPTO. Οι παγκόσμιοι ηγέτες στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας συζήτησαν τις τρέχουσες πρωτοβουλίες για την πρόσληψη περισσότερων εφευρετών από υποεκπροσωπούμενες ομάδες στο οικοσύστημα καινοτομίας.

Η καθηγήτρια Μπορίσοβα ήταν μεταξύ των έξι ομιλητών στη στρογγυλή τράπεζα. Παρουσίασε στο διεθνές κοινό μερικές από τις πιο εμπνευσμένες γυναίκες εφευρέτες της Βουλγαρίας, που περιλαμβάνονται στο Χρυσό Βιβλίο του Γραφείου Ευρεσιτεχνιών, των οποίων τα επιτεύγματα αφορούν κυρίως τους τομείς της ιατρικής και των καλλυντικών.

«Το 2022, το 24% των αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκαν από γυναίκες εφευρέτες ή συν-εφευρέτες. Στα ηλεκτρονικά, αυτός ο [αριθμός] αντιπροσώπευε το 34,5% του συνόλου των αιτήσεων. Στη χημεία, τη βιοτεχνολογία και τα φαρμακευτικά προϊόντα, οι αιτήσεις [από γυναίκες] αντιστοιχούσαν σε 45% του συνόλου. Στη μηχανική, οι γυναίκες εκπροσωπούνται λιγότερο – 9%», επεσήμανε.

«Παρατηρούμε μια θετική τάση για αύξηση του αριθμού των γυναικών εφευρετών», είπε επίσης η Μπορίσοβα κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share