X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Βερολίνο εμποδίζει την προμήθεια πολυβόλων στην Ουκρανία, σύμφωνα ΜΜΕ

Το Βερολίνο εμποδίζει την προμήθεια πολυβόλων στην Ουκρανία, σύμφωνα ΜΜΕ

Η Γερμανία συμφώνησε στην παράδοση αμυντικού οπλικού συστήματος στην Ουκρανία.

Αυτό επιβεβαίωσε στην ε/φ FAZ ο Οργανισμός Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ (NSPA) στο Λουξεμβούργο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις παραδόσεις. Την ίδια ώρα, σε κύκλους της Συμμαχίας λέγεται ότι η Γερμανία μπλοκάρει την παράδοση πολυβόλων, κάτι που επίσης ζητήθηκε.

Ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεσνίκοφ ανέφερε για τη Γερμανία ότι «κατασκευάζουν τον αγωγό Nord Stream 2 και ταυτόχρονα μπλοκάρουν τα όπλα για την άμυνά μας».

Πράγματι, τα δύο οπλικά συστήματα, στα οποία αναφερόταν ο Ουκρανός Υπουργός, εμπίπτουν σε διαφορετικές κατηγορίες. Το αμυντικό σύστημα για drones που κατασκευάζεται στη Λιθουανία χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά σήματα για να παρεμβαίνει στην καθοδήγηση των drones.

Αντίθετα τα πολυβόλα -ενενήντα κομμάτια αμερικανικής παραγωγής- αποτελούν «θανατηφόρο όπλο».

Τέτοια όπλα μπορεί να προμηθευτεί ο NSPA μόνο εφόσον συμφωνήσουν όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. «Οποιαδήποτε απόφαση παροχής θανατηφόρων όπλων από τον NSPA στην Ουκρανία απαιτεί τη συναίνεση των συμμάχων, και μάλιστα κατά περίπτωση», δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Όμως, η Γερμανία και «τουλάχιστον μια άλλη χώρα» δεν ήταν σύμφωνες, όταν το εποπτικό όργανο διαβουλεύτηκε το καλοκαίρι, αναφέρουν κύκλοι της Συμμαχίας. Και ο τότε Υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μαας (SPD) είχε αρνηθεί δημοσίως στις αρχές Ιουνίου την παράδοση τέτοιων όπλων.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share