Η Βουλγαρία και η Κύπρος οδεύουν προς την αποκατάσταση του όγκου των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών στο επίπεδο προ της πανδημίας. Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών ανήλθαν σε 262,3 εκατομμύρια ευρώ το 2022, σημειώθηκε στη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (BCCI) και μια αντιπροσωπεία από τη Λεμεσό. Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, επισκέπτεται τη Σόφια μετά από πρόσκληση του Δημαρχείου της Σόφιας, δήλωσε το BCCI.

Ο Αντιπρόεδρος του BCCI, Τόντορ Ταμπάκοφ, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λεμεσού, Ήρωος Μιλτιάδους. Ο Ταμπάκοφ υπογράμμισε την εξαιρετική αλληλεπίδραση μεταξύ των Εθνικών Εμπορικών Επιμελητηρίων και Βιομηχανίας των δύο χωρών και παρουσίασε τη δραστηριότητα του BCCI ως επιχειρηματία και εργοδότη.

Η Κύπρος είναι από τους ηγέτες όσον αφορά τις άμεσες επενδύσεις στη μεταποίηση, στις κατασκευές, στα ακίνητα και στο εμπόριο. Ένα μεγάλο μέρος των επενδύσεων της Κύπρου πραγματοποιείται από επενδυτές με έδρα σε τρίτες χώρες.

Οι καλεσμένοι παρουσίασαν τη Λεμεσό ως μια μεγάλη, ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη και το μεγαλύτερο λιμάνι  στην Κύπρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΤΕΠΑΚ, οι οποίοι θα συναντηθούν με τα πανεπιστήμια -εταίρους στη Σόφια.

Πηγή:ΚΥΠΕ