X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο ευρωπαϊκό πρόγραμμα TOURING παρουσιάστηκε στη Λευκωσία

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα TOURING παρουσιάστηκε στη Λευκωσία

Η πρώτη παρουσίαση στην Κύπρο του ευρωπαϊκού προγράμματος TOURING, που εστιάζει στην αναβάθμιση των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού, έγινε πρόσφατα στη Λευκωσία, ανακοινώνουν οι διοργανωτές, ΓΣ ΠΟΒΕΚ και οι σύμβουλοι επικοινωνίας Opinion and Action.

Σύμφωνα με ΓΣ ΠΟΒΕΚ και Opinion and Action, οι οποίοι είναι και οι φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα στην Κύπρο, η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου, «με εξαιρετικό ενδιαφέρον» και συμμετοχή από φορείς του τουρισμού στην Κύπρο, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, προμηθευτές, ταξιδιωτικοί πράκτορες, ξεναγοί, μάγειροι, αναπτυξιακές εταιρίες, καθώς και φορείς επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαιδευτικοί.

Σημειώνεται ότι από τη συζήτηση που ακολούθησε, με τη μορφή ομάδας εστίασης με σκοπό την καταγραφή απόψεων, προβλημάτων, και προκλήσεων, ξεχώρισαν ορισμένα σημεία που αφορούν «καίριες ανάγκες για τον κυπριακό τουρισμό». Αυτά αφορούν σε αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα τουριστικά επαγγέλματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στην προσέλκυση νέου ανθρώπινου δυναμικού σε τουριστικά επαγγέλματα ως βασικής επιλογής σταδιοδρομίας και στη συνεχή κατάρτιση προσωπικού στις επιχειρήσεις του τουρισμού. Άλλα σημεία αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας ξενοδοχείων, εστιατορίων και παραγωγών για την ποιότητα και την αυθεντικότητα της κυπριακής κουζίνας, στη ψηφιακή αναβάθμιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ψηφιακών δεξιοτήτων προσωπικού και στην ενίσχυση της πράσινης διάστασης των επιχειρήσεων για προσέλκυση νέου ποιοτικού και απαιτητικού τουρισμού.

Οι οργανωτές παρουσίασαν επίσης την πλατφόρμα Pact for Skills που δημιούργησε η ΕΕ για την προώθηση των δεξιοτήτων σε όλη την Ευρώπη, μέρος της οποίας σχετίζεται με τον τουρισμό, αναφέρεται.

Το TOURing, σημειώνεται, στοχεύει στην αναδιάρθρωση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. «Με την αναβάθμιση των πράσινων και ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους, το TOURing θα συμβάλει στη συγκρότηση ενός τουριστικού τομέα που θα είναι οικονομικά, ψηφιακά και περιβαλλοντικά βιώσιμος, μέσω της εφαρμογής πιο βιώσιμων και ψηφιακών υποδομών στις πολύ μικρές και μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις μετά την πανδημία του κορωνοϊού», προστίθεται.

Αναφέρεται ακόμη, ότι, το TOURing θα αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό και ψηφιακά εργαλεία μάθησης «μέσα από έναν αποτελεσματικό μηχανισμό αμφίδρομης μάθησης ανάμεσα στα συνεργαζόμενα ιδρύματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και τις τουριστικές επιχειρήσεις». Με τον τρόπο αυτό, θα γεφυρώσει τις ανάγκες της αγοράς με πιο προσαρμοσμένα προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, αναφέρεται. Έτσι, καταλήγει η ανακοίνωση, θα αναβαθμίσουν αμοιβαία τις ικανότητές τους, και θα αυξήσουν την ποιότητα και την ελκυστικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες: @Touring Project (Facebook), @TOURing project (LinkedIn), @touring_project_eu (Instagram) | Pact for Skills / Tourism: Το TOURing θα συμβάλει στην ανάπτυξη του δικτύου “Networking Hub” για τον τουρισμό.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share