X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΤο φυσικό αέριο του Ισραήλ μπορεί να συνδεθεί με τον αγωγό ΤΑΝΑP,...

Το φυσικό αέριο του Ισραήλ μπορεί να συνδεθεί με τον αγωγό ΤΑΝΑP, σύμφωνα με δημοσίευμα

Το φυσικό αέριο του Ισραήλ μπορεί να μεταφερθεί στην Τουρκία, να συνδεθεί με τον αγωγό TANAP και από εκεί στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας ή μέσω Βουλγαρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν χρειάζονται μεγάλες επενδύσεις για την υλοποίησή του και ο χρόνος παράδοσής του θα είναι 4 χρόνια.

Συγκεκριμένα η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο στο πρωτοσέλιδο της “Το αέριο του Ισραήλ μπορεί να συνδεθεί με το ΤΑΝΑΡ, (τον αγωγό της Ανατολίας που μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν) με αγωγό μήκους 500-550 χλμ που θα τοποθετηθεί από τη θάλασσα της Μερσίνας μέχρι το Εσκισεχίρ”. “Με αυτήν την υποδομή, είναι δυνατή η μεταφορά φυσικού αερίου είτε από την Αδριανούπολη στην Ελλάδα και από εκεί στην Ιταλία και την Ευρώπη, είτε από τη Βουλγαρία στην Ευρώπη πάλι”, αναφέρει η Μιλλιέτ.

Οι ειδικοί τους οποίους επικαλείται η τουρκική εφημερίδα αναφέρουν ότι δεν χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις για να πραγματοποιηθούν οι δυνατότητες και ο χρόνος που χρειάζεται για την υλοποίηση του έργου είναι περίπου 4 χρόνια.

Προστίθεται ωστόσο ότι “η υλοποίηση αυτών και παρόμοιων έργων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: την αμοιβαία εμπιστοσύνη των χωρών, τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες, ζητήματα αναγνώρισης αλλά και συγκρούσεις συμφερόντων”. “Στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, δεν είναι τόσο δύσκολο να μαντέψει κανείς ποια χώρα θα αντιταχθεί στα έργα που μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική σε βάρος της Ρωσίας και, αν χρειαστεί, να καταγράψει την αντίρρησή της προκαλώντας προβλήματα σε άλλους τομείς”, σχολιάζει η Μιλλιέτ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share