X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Ιράκ αποκαλύπτει ένα φιλόδοξο έργο σύνδεσης Ευρώπης-Μέσης Ανατολής

Το Ιράκ αποκαλύπτει ένα φιλόδοξο έργο σύνδεσης Ευρώπης-Μέσης Ανατολής

Το Ιράκ παρουσίασε το Σάββατο ένα φιλόδοξο σχέδιο να μετατραπεί σε περιφερειακό συγκοινωνιακό κόμβο αναπτύσσοντας την οδική και σιδηροδρομική του υποδομή, η οποία θα συνδέει την Ευρώπη με τον Κόλπο και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής.

Μόλις ολοκληρωθεί, το έργο των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων γνωστό ως «Δρόμος Ανάπτυξης» θα εκτείνεται σε όλο το μήκος της χώρας, καταλαμβάνοντας 1.200 χιλιόμετρα από τα βόρεια σύνορα με την Τουρκία έως τον Κόλπο στον νότο.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιρακινός Πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Σιά αλ-Σουντάνι, ανακοίνωσε το έργο κατά τη διάρκεια διάσκεψης με εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταφορών από το Ιράν, την Ιορδανία, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Βλέπουμε αυτό το έργο ως πυλώνα μιας βιώσιμης οικονομίας χωρίς πετρέλαιο, έναν σύνδεσμο που εξυπηρετεί τους γείτονες του Ιράκ και την περιοχή και μια συμβολή στις προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Σουντάνι.

Αν και απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις, όποια χώρα επιθυμεί «θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μέρος του έργου», δήλωσε η επιτροπή μεταφορών του ιρακινού κοινοβουλίου, προσθέτοντας ότι το έργο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε «τρία έως πέντε χρόνια».

Κατεστραμμένο από τον πόλεμο και έχοντας πληγεί από αχαλίνωτη διαφθορά, το πλούσιο σε πετρέλαιο Ιράκ υποφέρει από ερειπωμένες υποδομές. Οι δρόμοι του είναι σε δεινή κατάσταση και αυτοί που συνδέουν την πρωτεύουσα Βαγδάτη με τα βόρεια διασχίζουν περιοχές όπου τα υπολείμματα του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν να πραγματοποιούν σποραδικές επιθέσεις.

Ο Σουντάνι έχει δώσει προτεραιότητα στην ανακατασκευή του οδικού δικτύου της χώρας, μαζί με την αναβάθμιση της υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας η οποία παρουσιάζει προβλήματα.

Η ανάπτυξη του οδικού και σιδηροδρομικού διαδρόμου θα επιτρέψει στο Ιράκ να κεφαλαιοποιήσει τη γεωγραφική του θέση, με στόχο να καταστήσει τη χώρα κόμβο μεταφορών για εμπορεύματα και ανθρώπους που μετακινούνται μεταξύ του Κόλπου, της Τουρκίας και της Ευρώπης.

Έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες για την αύξηση της χωρητικότητας στο εμπορικό λιμάνι του Αλ-Φάου, στις ακτές του Κόλπου, όπου τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ξεφορτώνουν πριν ξεκινήσουν τις νέες οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή περίπου 15 σταθμών κατά μήκος της διαδρομής, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων πόλεων της Βασόρας, της Βαγδάτης και της Μοσούλης, και μέχρι τα τουρκικά σύνορα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share