X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Ιράν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ισραηλινού Προέδρου στις ΗΠΑ

Το Ιράν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Ισραηλινού Προέδρου στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ιτσχάκ Χέρτσογκ πρόκειται να συναντηθεί την Τετάρτη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε στον Ισραηλινό Πρόεδρο ότι οι ΗΠΑ «ανησυχούν για την παρούσα ένταση, την έξαρση της βίας και τον θάνατο Παλαιστινίων και Ισραηλινών στην Δυτική Όχθη, από την επιθετικότητα που επιδεικνύει η Ρωσία στην Ουκρανία, ως επίσης και από την ιρανική επιρροή σε περιφερειακό επίπεδο». Ειδικότερα, ως προς την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Δυτική Όχθη, η αμερικανική πλευρά τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης της έντασης.

Όπως μεταδίδεται από τα ισραηλινά ΜΜΕ, στην επικείμενη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο Ιτσχάκ Χέρτσογκ πρόκειται να εκθέσει αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί στον πόλεμο με την Ουκρανία, ιρανικής κατασκευής μη-επανδρωμένα στρατιωτικά πτητικά μέσα (drone) ιρανικής κατασκευής.

Ειδικότερα, η εφημερίδα ΧαΑρετς επισημαίνει ότι οι αποδείξεις που θα εκτεθούν προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ προέρχονται από πληροφορίες που συνέλεξαν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες συνέκριναν θραύσματα ορισμένων drone που βρέθηκαν στην Ουκρανία με θραύσματα drone που συμμετείχαν σε ιρανική στρατιωτική άσκηση τον Δεκέμβριο του 2021.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική πηγή, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι οι εκτοξευτήρες των drone που συμμετείχαν στις ρωσικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι ταυτόσημοι με εκτοξευτήρες ιρανικών drone που είχαν παρουσιασθεί σε έκθεση οπλικών συστημάτων το έτος 2014. Το ζήτημα της ανάμιξης του Ιράν στον πόλεμο με την Ουκρανία έθιξε ο Πρόεδρος Χέρτσογκ και στην χθεσινή του συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share