X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο μεγαλύτερο πάρκο της επαρχίας Λάρνακας, σχεδιάζει ο Δήμος Αραδίππου

Το μεγαλύτερο πάρκο της επαρχίας Λάρνακας, σχεδιάζει ο Δήμος Αραδίππου

Το μεγαλύτερο πάρκο της επαρχίας Λάρνακας σχεδιάζει ο Δήμος Αραδίππου, το οποίο θα περιλαμβάνει ανοικτό θέατρο, ποδηλατόδρομο, χώρους αναψυχής και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «αναμένεται η έκδοση των πολεοδομικών αδειών προκειμένου να ξεκινήσει η δημιουργία ενός πολυθεματικού πάρκου το οποίο θα αναπτυχθεί σε μια περιοχή έκτασης 33.994 τετραγωνικών μέτρων. Το πάρκο θα βρίσκεται μεταξύ της περιοχής Κοφινάρκα (περιοχή Πασκάλ) και της εκκλησίας της Παναγίας Αιματούσης (Παναγιά των Αμπελιών)».

Προστίθεται ότι «το συγκεκριμένο τεμάχιο βρίσκεται στην Ενορία Αποστόλου Λουκά και ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία και διαχείριση του Δήμου Αραδίππου».

Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης ανέφερε ότι «ο Δήμος προχώρησε τα τελευταία χρόνια στα σχέδια αξιοποίησης του συγκεκριμένου τεμαχίου. Πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση στο Κτηματολόγιο και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην έκδοση της πολεοδομικής άδειας για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του πάρκου».

Πρόσθεσε ότι «έγινε μια αξιόλογη μελέτη για να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος, πέρα από χώρος αναψυχής και ευεξίας, σημείο συνάντησης πολιτισμού και παράδοσης. Το έργο θα ξεκινήσει αμέσως μόλις εκδοθούν οι πολεοδομικές άδειες, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο περίπου χρόνια και υπολογίζεται ότι κοστίσει γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ».

Σημειώνεται ότι «το πάρκο θα περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και πρασίνου, πολυχώρο εστίασης, σιντριβάνι, βοτανικό κήπο, σύγχρονες ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις φούτσαλ, αντισφαίρισης και καλαθόσφαιρας, οι οποίες θα συνδυαστούν με skating park, όργανα γυμναστικής και ποδηλατοδρόμους. Στο χώρο θα κατασκευαστεί επίσης υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας άνω των 1000 θέσεων, ενώ θα υπάρξει και πρόνοια για χώρους ανάδειξης πολιτιστικών δράσεων».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share