X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο μέλλον της ασφάλειας της Ευρώπης αποφασίζεται στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

Το μέλλον της ασφάλειας της Ευρώπης αποφασίζεται στην Ουκρανία, λέει ο Ζελένσκι

O Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι προειδοποίησε σήμερα ότι το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη αποφασίζεται από την αντιπαράθεση της χώρας του με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε δηλώσεις του σε διάσκεψη Τύπου μαζί με τους ηγέτες της Πολωνίας και της Λιθουανίας οι οποίοι επισκέπτονται το Κίεβο, είπε ότι «είμαστε ενωμένοι στην άποψη ότι το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη αποφασίζεται στην πατρίδα μας, στην Ουκρανία».

Είπε επίσης ότι η Ρωσία θα έπρεπε να είναι ανάμεσα στις χώρες που θα προσέφεραν εγγυήσεις ασφάλειας στη χώρα του. Ανέφερε επίσης ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει τα βήματα των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Εξάλλου ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούτα είπε ότι η χώρα του καταδικάζει την απόφαση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει τις αποσχιστικές δημοκρατίες της Ανατολικής Ουκρανίας.

Πρόσθεσε ότι η χώρα του λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις ενέργειες της Ρωσίας γιατί δεν αποτελούν μόνο απειλή για την Ουκρανία αλλά για όλη την περιοχή.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share