Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης έστειλε το μήνυμα ότι όπως είχε δηλώσει και προεκλογικά, ο διάλογος με την κοινωνία και τα οργανωμένα σύνολα θα συνεχιστεί.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο πλαίσιο της συνάντησης του με την ηγεσία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε με αφορμή την παρουσία του στην Πάφο για την κατάθεση του θεμέλιου λίθου της Πανεπιστημιούπολης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού (AUB) – Mediterraneo, ξεκινά συναντήσεις με οργανωμένα σύνολα και για αυτό βρίσκεται στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου.

Ανακοίνωσε επίσης πως οι συναντήσεις με τα οργανωμένα σύνολα θα συνεχιστούν σε όλες τις επαρχίες. Είναι σημαντικό τόνισε «να συζητήσουμε με την τοπική κοινωνία για να δούμε πως μπορούμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα που υπάρχουν, αλλά και να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες που δύναται να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της χώρας μας».

Ερωτηθείς αν χρειάζεται παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να ξεμπλοκάρουν κάποια πράγματα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το βασικό ζητούμενο είναι να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα θεσμικά προβλήματα ώστε να μην χρειάζεται η παρέμβαση του Προέδρου ή κάποιου Υπουργού. «Αλλά είμαι εδώ για να συζητήσω, να ακούσω, και πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας θα προωθηθούν έργα και δράσεις προς όφελος και της πόλης και της χώρας μας γενικότερα», κατέληξε.

Εξάλλου ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης ανέφερε πως στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη συζητήθηκαν έργα, όπως η δημιουργία της Μαρίνας στα Πότιμα και η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου από το αεροδρόμιο Πάφου μέχρι την τουριστική περιοχή του Κόλπου των Κοραλλίων. Επιπρόσθετα, συνέχισε, συζητήθηκε η πρόοδος των έργων της πρώτης φάσης στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και η ολοκλήρωση των σχεδιασμών για την δεύτερη φάση του έργου.

Πηγή:ΚΥΠΕ