X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο Ρούβλι εκτοξεύτηκε σε Υψηλό Δύο ετών έναντι του Ευρώ, παρά τις...

Το Ρούβλι εκτοξεύτηκε σε Υψηλό Δύο ετών έναντι του Ευρώ, παρά τις Κυρώσεις

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών έναντι του ευρώ εκτινάχθηκε τη Τετάρτη το ρούβλι στις συναλλαγές στην Μόσχα, δεχόμενο στήριξη από τους υφιστάμενους ελέγχους κεφαλαίων και τις επικείμενες πληρωμές φόρου εισοδήματος, μετά που η Ρωσία ανέβασε τους τόνους στην διαμάχη της με την Ευρώπη σε σχέση με την προμήθεια φυσικού αερίου.

Η Μόσχα διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία και την Πολωνία επειδή οι δύο χώρες απέρριψαν το αίτημά της για πληρωμή του αερίου σε ρούβλια, στοχεύοντας έτσι άμεσα τις ευρωπαϊκές οικονομίες στα πλέον σκληρά, μέχρι στιγμής, αντίποινα που εφαρμόζει λόγω των διεθνών κυρώσεων που της επιβλήθηκαν για τις ενέργειες της στην Ουκρανία.

Μέχρι τις 17.18, ώρα Κύπρου, το ρούβλι ενισχυόταν κατά 1,8%, στα 75,43 έναντι του ευρώ, επίπεδο που ήταν το υψηλότερο από τις αρχές Μαρτίου του 2020. Ενισχυόταν κατά 1,1% έναντι του δολαρίου, στα 72,75 ρούβλια ανά δολάριο.

Η αναστολή από την Ρωσία των προμηθειών φυσικού αερίου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσε να επιδεινώσει περαιτέρω τόσο τις γεωπολιτικές εντάσεις όσο και τις σχέσεις της με την Ευρώπη, επηρεάζοντας αρνητικά το κλίμα, αναφέρει σε σημείωμα της η εταιρεία Veles Capital.

Ωστόσο, οι αναλυτές της Promsvyazbank αναφέρουν ότι οι φόροι εισοδήματος των ρωσικών επιχειρήσεων που καταβάλλονται την Πέμπτη θα μπορούσαν να αποτρέψουν το δολάριο από το να ενισχυθεί σημαντικά έναντι του ρουβλίου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share