X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη χρήση θερμοβαρικών όπλων στην Ουκρανία, λέει...

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη χρήση θερμοβαρικών όπλων στην Ουκρανία, λέει το Λονδίνο

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης πως το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας «επιβεβαίωσε τη χρήση του οπλικού συστήματος TOS-1A στην Ουκρανία».

Όπως εξηγείται, το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα είναι εκτοξευτήρας που μπορεί να εκτοξεύει πολλαπλούς πυραύλους με θερμοβαρικές κεφαλές, «προκαλώντας εμπρηστικά και εκρηκτικά αποτελέσματα».

Πρόκειται για βλήματα που αναφλέγουν το οξυγόνο από τον περιβάλλοντα χώρο προξενώντας έκρηξη σε τεράστια θερμοκρασία. Το ωστικό κύμα είναι ισχυρότερο και με μεγαλύτερη διάρκεια από αυτό συμβατικών όπλων.

Μπορεί να προκαλέσουν συντριπτική ζημιά σε υποδομές και καταστροφή οργάνων στο ανθρώπινο σώμα ή σύμφωνα με ειδικούς ακόμα και να εξαϋλώσουν ανθρώπινα σώματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έχουν χρησιμοποιήσει θερμοβαρικούς πυραύλους στο παρελθόν, στο Αφγανιστάν και στην Τσετσενία.

Δεν είναι παράνομα όπλα, αλλά η χρήση τους ορίζεται με αυστηρότητα από το δίκαιο ενόπλων συρράξεων και απαγορεύεται η χρήση τους κατά στρατιωτικών στόχων με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αμάχους.

«Αν ο Πρόεδρος Πούτιν εσκεμμένα χρησιμοποιήσει το σύστημα TOS-1A κατά αμάχων θα ήταν παράνομο», ανέφερε το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας σε συνοδευτικό βίντεο.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share