X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤουλάχιστον 67 νεκροί στο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ

Τουλάχιστον 67 νεκροί στο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ

Τουλάχιστον 67 άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκροί, την Κυριακή μετά τη συντριβή αεροπλάνου με 72 επιβαίνοντες στο Νεπάλ, ανακοίνωσε η αστυνομία, στη χειρότερη αεροπορική καταστροφή στη χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Στους επιβαίνοντες στο δικινητήριο αεροσκάφος ATR 72 που έπεσε σε απότομο φαράγγι, θρυμματίστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες στην κεντρική πόλη της Ποκάρα, περιλαμβάνονταν έξι παιδιά, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Καθώς το φως έσβηνε αργά την Κυριακή και οι στρατιώτες ανέσυραν πτώματα με σχοινιά και φορεία από τη χαράδρα βάθους 300 μέτρων, δεν υπήρχε καμία πληροφορία για την τύχη των πέντε ανθρώπων που εξακολουθούσαν να αγνοούνται.

«Εργαζόμαστε ενεργά για να ανασύρουμε και να ταυτοποιήσουμε τα πτώματα το συντομότερο δυνατό και να τα παραδώσουμε στις οικογένειές τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αξιωματούχος της αστυνομίας, Α.Κ. Τσέτρι, στο σημείο της συντριβής, το οποίο εξακολουθούσε να σιγοκαίει και να είναι γεμάτο με συντρίμμια, συμπεριλαμβανομένων και των παραμορφωμένων υπολειμμάτων των φτερών και των καθισμάτων των επιβατών.

Ένας τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «ορισμένοι επιζώντες» είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε από την αεροπορική εταιρεία Yeti Airlines ή άλλους αξιωματούχους.

Ο εκπρόσωπος της Yeti, Σουνταρσάν Μπαρταούλα, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 15 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων πέντε Ινδοί, τέσσερεις Ρώσοι και δύο Νοτιοκορεάτες, ένας επιβάτης από την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Οι υπόλοιποι ήταν Νεπαλέζοι.

Η πτήση από το Κατμαντού έπεσε στο φαράγγι μεταξύ του εσωτερικού και του ολοκαίνουργιου διεθνούς αεροδρομίου της Ποκάρα την Κυριακή, λίγο πριν από τις 11:00 π.μ. (τοπική ώρα, 07:15 ώρα Κύπρου).

Η αεροπορική βιομηχανία του Νεπάλ ανθεί τα τελευταία χρόνια, μεταφέροντας αγαθά και ανθρώπους σε δυσπρόσιτες περιοχές, καθώς και ξένους ορειβάτες.

Ωστόσο, μαστίζεται από ελλιπή ασφάλεια λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης και συντήρησης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε σε όλους τους αερομεταφορείς του Νεπάλ να πετούν στον εναέριο χώρο της για λόγους ασφαλείας.

Η χώρα των Ιμαλαΐων διαθέτει επίσης μερικούς από τους πιο απομακρυσμένους και δύσκολους διαδρόμους στον κόσμο, πλαισιωμένους από χιονισμένες κορυφές που αποτελούν πρόκληση ακόμη και για καταξιωμένους πιλότους.

Ο καιρός είναι επίσης περίεργος και απρόβλεπτος, ιδιαίτερα στα βουνά, όπου η πυκνή ομίχλη μπορεί ξαφνικά να κρύψει ολόκληρα βουνά.

Το πιο θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα του Νεπάλ ήταν το 1992, όταν και οι 167 επιβαίνοντες στο αεροπλάνο της Pakistan International Airlines έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη λίγο πριν από την προσγείωσή του στο Κατμαντού.

Μόλις δύο μήνες νωρίτερα, αεροσκάφος της Thai Airways είχε συντριβεί κοντά στο ίδιο αεροδρόμιο, σκοτώνοντας 113 άτομα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share