X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤρεις δολοφονικές απόπειρες κατά Ζελένσκι απετράπησαν

Τρεις δολοφονικές απόπειρες κατά Ζελένσκι απετράπησαν

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέζησε τριών αποπειρών δολοφονίας του μέσα στην τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες των Times.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως δύο σχέδια δολοφονίας του από τη μισθοφορική ομάδα Wagner και ένα από ειδική δύναμη Τσετσένων εκτελεστών αποκαλύφθηκαν στις ουκρανικές αρχές εγκαίρως από στελέχη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας που αντιτίθενται στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μάλιστα πηγή των Times κοντά στην ομάδα Wagner αναφέρει πως οι μισθοφόροι έχουν υποστεί απώλειες κατά τις απόπειρες και έχουν θορυβηθεί από την ακρίβεια των πληροφοριών που έχει η ουκρανική πλευρά για τα δικά τους σχέδια.

Η τσετσένικη απόπειρα έγινε το Σάββατο στα περίχωρα του Κιέβου που επισκεπτόταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι, με τους επίδοξους δράστες να «εξολοθρεύονται» πριν τον πλησιάσουν.

Τη λήψη πληροφοριών από Ρώσους αξιωματούχους τουλάχιστον για την απόπειρα των Τσετσένων παραδέχθηκε μιλώντας σε ουκρανικά μέσα ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μισθοφόροι της ομάδας Wagner βρίσκονται στο Κίεβο εδώ και έξι εβδομάδες και έχουν ως αποστολή κατ’ εντολή Κρεμλίνου τη δολοφονία του Προέδρου Ζελένσκι και ακόμα 23 Ουκρανών αξιωματούχων της κυβέρνησης και της διοίκησης του Κιέβου.

Φέρονται να είχαν εντολή να περιμένουν τις ειδικές ρωσικές δυνάμεις που θα έφταναν στο Κίεβο ώστε να έχουν εξασφαλισμένη έξοδο από την ουκρανική πρωτεύουσα μετά από την εκτέλεση της εντολής τους. Ωστόσο, μετά από την καθυστέρηση της ρωσικής οχηματοπομπής που κινείται προς την πόλη ο ρυθμός της επίθεσης είναι πιο βραδύς από το αναμενόμενο.

Τώρα όμως πιστεύεται ότι οι μισθοφόροι πιέζονται από τη Μόσχα να επισπεύσουν τις επιχειρήσεις τους ώστε να διασφαλιστεί μία «ορατή νίκη» επί του εδάφους. Φέρονται λοιπόν να προτίθενται να χτυπήσουν τους 24 στόχους «εντός ημερών». Μια νέα απόπειρα κατά του Προέδρου Ζελένσκι μάλιστα ίσως έχει σχεδιαστεί ακόμα και για πριν το Σαββατοκύριακο, αναφέρουν οι Times.

Διπλωματική πηγή εξηγεί στους Times ότι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις «σπετσνάζ» είναι καλύτερα εξοπλισμένοι από τους μισθοφόρους της ομάδας Wagner αλλά μια δολοφονία από αυτούς θα ήταν πιο δύσκολο να ιχνηλατηθεί έως το Κρεμλίνο. «Έχουν πολύ περισσότερη εμπειρία μάχης από την τακτική ρωσική σπετσνάζ και είναι αρκετά τρελοί να το κάνουν», σχολιάζει η πηγή της βρετανικής εφημερίδας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share