X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤριήμερη απεργία αρχίζουν οι δάσκαλοι σε Αγγλία και Ουαλία

Τριήμερη απεργία αρχίζουν οι δάσκαλοι σε Αγγλία και Ουαλία

Μία ακόμα απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν από σήμερα περίπου 200.000 δάσκαλοι σε Αγγλία και Ουαλία.

Η απεργία εκτείνεται σε τρεις ημέρες, έως και την Πέμπτη.

Την αρχή κάνουν σήμερα οι δάσκαλοι που είναι μέλη του συνδικάτου Εθνική Εκπαιδευτική Ένωση (NEU) στη βόρεια Αγγλία.

Ακολουθούν την Τετάρτη τα μέλη της NEU σε κεντρική και ανατολική Αγγλία, ενώ την Πέμπτη απεργούν οι δάσκαλοι στην Ουαλία και στη νότια Αγγλία, περιλαμβανομένου του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της NEU Κέβιν Κόρτνεϊ, στην πλειοψηφία τους τα σχολεία, δημοτικά και γυμνάσια, θα μείνουν πλήρως ή μερικώς κλειστά.

Κατά την πρώτη ημέρα απεργίας, την 1η Φεβρουαρίου, πέντε στα δέκα σχολεία στην Αγγλία λειτούργησαν με περιορισμούς και ένα στα δέκα έμεινε κλειστό.

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις των δασκάλων έχουν προγραμματιστεί σε Αγγλία και Ουαλία για τις 15 και 16 Μαρτίου.

Οι απεργοί διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, αίτημα πολλών άλλων κλάδων εργαζομένων στη Βρετανία που κατέρχονται σε τακτικές απεργίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Η Υπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει «σοβαρή προσφορά» στους απεργούς, καλώντας τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Είναι απογοητευτικό που η NEU έχει μέχρι τώρα αρνηθεί αυτήν τη σοβαρή προσφορά», είπε ενδεικτικά η Υπουργός.

Ο κ. Κόρτνεϊ αντέτεινε ότι το συνδικάτο είναι έτοιμο να συναντηθεί με την κυβέρνηση οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε για να συζητήσουν μία «σοβαρή» πρόταση.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share