X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΤρομοκρατική ενέργεια κατά πολιτικών υποδομών η καταστροφή στην Καχόφκα, λέει το ρωσικό...

Τρομοκρατική ενέργεια κατά πολιτικών υποδομών η καταστροφή στην Καχόφκα, λέει το ρωσικό ΥΠΕΞ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε «απερίφραστα» την καταστροφή του υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα «από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», η οποία οδήγησε σε μια μεγάλης κλίμακας ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή, και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει «τις εγκληματικές πράξεις των ουκρανικών Αρχών».

«Η ανατίναξη του φράγματος προκάλεσε σημαντική άνοδο της στάθμης των υδάτων χαμηλότερα στην κοίτη του Δνείπερου. Οικισμοί έχουν πλημμυρίσει, χιλιάδες άνθρωποι χρήζουν απομάκρυνσης, η οποία έχει ήδη αρχίσει. Κολοσσιαίες ζημιές από αυτή τη δολιοφθορά του καθεστώτος του Κιέβου έχουν προκληθεί στην αγροτική οικονομία της περιοχής και το οικοσύστημα των εκβολών του Δνείπερου. Ως αποτέλεσμα της αναπόφευκτης προσάμμωσης του ταμιευτήρα Καχόφκα, η παροχή ύδατος στην Κριμαία θα παρεμποδιστεί, θα διαταραχθεί η λίπανση της γεωργικής γης στην περιοχή της Χερσώνας», αναφέρει σε ειδική ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή του φράγματος ως «τρομοκρατική ενέργεια, στοχευμένη κατά αμιγώς πολιτικών υποδομών».

Όπως υποστηρίζει η ρωσική διπλωματία, η επίθεση «σχεδιάστηκε εκ των προτέρων και στοχευμένα από το καθεστώς του Κιέβου για στρατιωτικούς σκοπούς στο πλαίσιο της λεγόμενης “αντεπίθεσης” των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», προσθέτοντας πως «το καθεστώς του Κιέβου όχι μόνο υπέβαλε τον υδροηλεκτρικό σταθμό της Καχόβκα σε μαζικούς βομβαρδισμούς, αλλά και σκόπιμα οδήγησε τη στάθμη του ύδατος στον ταμιευτήρα της Καχόβκα σε κρίσιμο επίπεδο».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι «η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε ποινική δίωξη για τρομοκρατική ενέργεια, η οποία προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές και άλλες σοβαρές επιπτώσεις».

«Η ρωσική πλευρά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία της εξέτασης του εγκλήματος αυτού από το καθεστώς του Κιέβου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στα καταστατικά και διευθυντικά όργανα του ΟΑΣΕ και άλλων διεθνών οργανισμών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο καλεί «τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις εγκληματικές πράξεις των ουκρανικών Αρχών, οι οποίες γίνονται όλο και πιο απάνθρωπες και αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share