X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΥπάρχει νομοθεσία για τις ετοιμόρροπες οικοδομές, δήλωσε ο ΥΠΕΣ

Υπάρχει νομοθεσία για τις ετοιμόρροπες οικοδομές, δήλωσε ο ΥΠΕΣ

Υπάρχει νομοθεσία για τις ετοιμόρροπες οικοδομές, δήλωσε τη Τετάρτη ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, στο περιθώριο συνάντησής του στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο και αντιπροσωπεία του κόμματος για το μεταναστευτικό.

Ερωτώμενος αν θα υπάρξει τροποποίηση του νόμου σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ετοιμόρροπων κατοικιών, ο κ. Νουρής είπε ότι πρόκειται για ένα «τεράστιο θέμα», ιδιαίτερα στις περιτειχισμένες πόλεις. Επεσήμανε ότι υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία που λέει ότι ο ιδιοκτήτης είναι υπόχρεος να στηρίξει τις οικοδομές και έπειτα να λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα. «Οι τοπικές αρχές επιδοτούνται από την Κυβέρνηση για συγκεκριμένα προγράμματα στήριξης και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης υπάρχουν τα εργαλεία», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να αντιμετωπιστεί το θέμα των ετοιμόρροπων οικοδομών. Εξήγησε ότι εάν δεν μπορεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης της οικοδομής, τότε η τοπική αρχή είναι υπόχρεη να τη στηρίξει και στη συνέχεια μετακυλίει το κόστος στον ιδιώτη που έχει την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η οικοδομή. Αν ο ιδιώτης αδυνατεί, τότε τίθεται ως εμπράγματο βάρος στον τίτλο ιδιοκτησίας της οικοδομής, ώστε ο ιδιοκτήτης να καταβάλει το ποσό εάν επιθυμεί να την πουλήσει, κατέληξε ο κ. Νουρής.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share