X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΕΙΔΗΣΕΙΣΠρος δημιουργία «Εκπαιδευτικού Πάρκου Ευρώπης» στην Αραδίππου

Προς δημιουργία «Εκπαιδευτικού Πάρκου Ευρώπης» στην Αραδίππου

Υπεγράφη πρόσφατα η σύμβαση με τον εργολάβο για την έναρξη κατασκευής του έργου «Εκπαιδευτικού Πάρκου Ευρώπης (Πάρκο Ευρωπαϊκής ιστορίας) στον Δήμο Αραδίππου, οι εργασίες του οποίου θα διαρκέσουν έξι περίπου μήνες.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός πάρκου με θέμα την Ευρώπη, την ιστορία της, τις αξίες της και τις χώρες που την απαρτίζουν. Ο χώρος θα είναι επισκέψιμος από μαθητές από όλη την Κύπρο, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν στοιχεία για τις χώρες που αποτελούν την Ευρώπη (ιστορία, πολιτισμός, γλώσσα κτλ), καθώς και να θαυμάσουν εκθέματα, που θα μπορούν να τοποθετούνται σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και Ιστορία».

Προστίθεται ότι «ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 328 χιλιάδες ευρώ και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Δήμο Αραδίππου, με την διάρκεια του έργου να είναι έξι μήνες. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την Παρασκευή 5 Μαΐου από τον Δήμαρχο  Αραδίππου Ευάγγελο Ευαγγελίδη με τους εκπροσώπους του εργολάβου Stelios Kounnas & Sons Constructions Ltd».

Σε δηλώσεις του ο κ. Ευαγγελίδης είπε ότι «συνεχίζουμε τις πρωτοποριακές επενδύσεις σε υποδομές που θα προσφέρουν στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Οραματιστήκαμε τον συγκεκριμένο χώρο και θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές όλης της Κύπρου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν την ιστορία, τις αξίες, τις χώρες και τους πολίτες όλης της Ευρώπης».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share