X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΠΟΛΙΤΙΚΗΥπέρ κυβέρνησης ευρείας αποδοχής τάχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία στο Λονδίνο

Υπέρ κυβέρνησης ευρείας αποδοχής τάχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία στο Λονδίνο

Τη θέση του υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και εθνικής ενότητας, ανέπτυξε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε ομιλία του προς την παροικία του Λονδίνου το βράδυ της Πέμπτης.

«Η οικοδόμηση της ενότητας – και αυτό είναι το μήνυμα που στέλνω από το Λονδίνο πίσω στην Κύπρο – αποτελεί δεδηλωμένη επιθυμία της κοινωνίας και ως υποψήφιος, λαμβάνοντας υπόψη τη διαβούλευση με την κοινωνία, έχω την έντονη πεποίθηση για την αναγκαιότητα σύστασης μιας τέτοιας κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, με συμμετοχή ικανών ανθρώπων από όλους του πολιτικούς χώρους, που να αντανακλά την εθνική ενότητα και την πολιτική ετοιμότητα για συνεννόηση και συνεργασία της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση στο οίκημα της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για «κομβικής σημασίας» προεδρικές εκλογές για το μέλλον της χώρας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, είπε ότι θέλει να είναι ξεκάθαρος πως ύψιστη προτεραιότητα είναι η λύση, «η απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αρχών και αξιών της ΕΕ, χωρίς στρατεύματα και ξένους εγγυητές» και αναφέρθηκε στην ανάγκη ουσιαστικής εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλη την κυπριακή επικράτεια ενώ σε ερώτηση από το ακροατήριο στάθηκε στη σημασία της εμπλοκής της ΕΕ στην επιδίωξη λύσης.

Από εκεί και πέρα είπε πως παράλληλα οφείλει να εργαστεί για την ενίσχυση της διεθνούς υπόστασης και παρουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ενδυνάμωση της ενότητας λαού και ηγεσίας, την ανάπτυξη βιώσιμης και ανθεκτικής οικονομίας, την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος και αμυντικής θωράκισης της χώρας, μια εξωτερική πολιτική με «διεκδικητικό ρεαλισμό» και κυρίως σήμερα λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Ανέφερε ως προτεραιότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν την ακρίβεια, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, την ποιοτική εργοδότηση, την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, την αναβάθμιση του τομέα της υγείας, το μεταναστευτικό, την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες για τον πολίτη, την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και την καταπολέμηση της διαφθοράς με λογοδοσία.

Δήλωσε δικαιωμένος για την πλατιά στήριξη από πολλά κόμματα και προσωπικότητες από πολλούς χώρους, ενώ, όπως είπε, η απάντηση στο ποιο είναι το όραμά του είναι «ξεκάθαρα και με σαφήνεια ότι θέλω να βελτιώσω το βιοτικό επίπεδο όλων των Κυπρίων, δηλαδή την καθημερινότητα όλων των Κυπρίων, να κάνω μια Κύπρο καλύτερη για τα παιδιά μας».

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Χριστοδουλίδη στο Λονδίνο περιλάμβανε συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, με οργανωμένα σύνολα της παροικίας και με φοιτητές και νέους που ζουν στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share