X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥποχώρησε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

Υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούλιο

Ο Δείκτης ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησε τον Ιούλιο, επιτείνοντας τους φόβους για βαθύτερη ύφεση στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ύστερα από μια μικρή ανάκαμψη τον Ιούνιο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος απώλεσε 6,2 μονάδες υποχωρώντας στις -14,7.

Η υποχώρηση ξεπέρασε τις προσδοκίες αναλυτών, με εμπειρογνώμονες στην εταιρεία χρηματοοικονομικών αναλύσεων FactSet να έκαναν λόγο για πτώση στις -10 μονάδες. Αρνητική ένδειξη του δείκτη καταδεικνύει ότι οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι.

Ο Πρόεδρος της ZEW Αχίμ Βάμπαχ δήλωσε πως η έρευνα στρέφεται ακόμη πιο ευδιάκριτα σε αρνητική πορεία.

«Οι βιομηχανικοί τομείς είναι πιθανόν να δεχθούν το μεγαλύτερο βάρος της αναμενόμενης οικονομικής ύφεσης, με τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία αυτών των κυρίως εξαγωγικών βιομηχανιών να παρουσιάζουν σημαντική μείωση», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας υποχώρησε σε τεχνική ύφεση στις αρχές του έτους, έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης του ΑΕΠ.

Ταυτόχρονα υπάρχει συναίνεση μεταξύ των περισσότερων αναλυτών ότι η αρνητική τάση θα συνεχιστεί με κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα στη Γερμανία να εκτιμούν ότι η ύφεση θα κυμανθεί μεταξύ του 0,2% και 0,4% φέτος.

Σύμφωνα με το ΖΕW, ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβαρύνουν σοβαρά την ιδιωτική κατανάλωση, η οποία με τη σειρά της κτυπά την βιομηχανία της χώρας.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share