Ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Ανακύκλωσης Κύπρου (Ο.Α.Κ.), που εφαρμόζει το Σύστημα Διαχείρισης Αποβλήτων από Κατασκευές και Κατεδαφίσεις, πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, την πρώτη απονομή Περιβαλλοντικών Βραβείων, προς τους Εργολήπτες – Μέλη του, για τα έτη 2019 – 2020-2021.

Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου ο Οργανισμός, η εκδήλωση απονομής των βραβείων έγινε στην Λεμεσό και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Προσθέτει ότι στην απονομή παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Ανώτεροι Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος και άλλοι εμπλεκόμενοι Αρμόδιοι Φορείς.

Σε χαιρετισμό η Εκτελεστική Διευθύντρια του ΟΑΚ Γεωργία Χατζηγεωργίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τελετή βράβευσης για τις χρονιές 2019, 2020 δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί, λόγω της πανδημίας και έτσι η βράβευση όλων των νικητών και για τις τρεις χρονιές, έγινε την Τρίτη.

Είπε επίσης πως παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην εφαρμογή της υφιστάμενης Νομοθεσίας, ο ΟΑΚ προσπαθεί να λαμβάνει μέτρα και να προωθεί ενέργειες, που από την μία, να βελτιώνουν την υφιστάμενη νοοτροπία στην οικοδομική βιομηχανία αλλά και από την άλλη, να ανταμείβουν τα Μέλη του Συλλογικού Συστήματος για να εφαρμόζουν καλύτερα τις πρόνοιες της Νομοθεσίας.

Επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντώνης Πετρίδης, σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του το μέλος του ΔΣ Ανδρέας Μίκαλλος, ανέφερε ότι ο ΟΑΚ σήμερα, διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο όγκο οικοδομικών αποβλήτων στην χώρα μας και ότι στο Συλλογικό Σύστημα που ίδρυσε, συμμετέχουν, οι περισσότεροι Εργολήπτες/Παραγωγοί.

Ανέφερε περαιτέρω ότι πέρα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, των εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ενημερώσεων, παρέχεται στα μέλη του συστήματος, πρακτική βοήθεια ή ακόμα και ετοιμασία των σχεδίων διαχείρισης αποβλήτων, για κάθε έργο τους, με επί τόπου επισκέψεις Λειτουργών του Οργανισμού.

Πηγή:ΚΥΠΕ