X

FinancialNews App

Nine Bridge Media Ltd

GET - on the App Store

HomeΤΟΜΕΙΣΧρέος μας να επικεντρωθούμε στη δημόσια υγεία, λέει η ΟΣΑΚ για Παγκόσμια...

Χρέος μας να επικεντρωθούμε στη δημόσια υγεία, λέει η ΟΣΑΚ για Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) σε ανακοίνωσή της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αναφέρει ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) απαιτείται η  ανάληψη δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο με σκοπό τη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη και προσθέτει ότι ως προς τούτο αναμένεται η εφαρμογή σχετικών δράσεων και στην Κύπρο από το αρμόδιο Υπουργείο, αφού χρέος μας είναι να επικεντρωθούμε στη δημόσια υγεία.

Το οργανωμένο κίνημα των ασθενών τονίζει την ανάγκη διασφάλισης ενός υγιούς περιβάλλοντος, όπως και καλλιέργειας στον κάθε ένα μας ξεχωριστά της ευαισθητοποίησης, ώστε να γνωρίζει και αποφεύγει τους περιβαλλοντικούς παράγοντες υψηλού κινδύνου όπως το κάπνισμα. Σημαντική, προσθέτει, είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου για τη σημασία της πρόληψης όπως και των σοβαρών εξωγενών και περιβαλλοντικών κινδύνων οι οποίοι αποτελούν τη σοβαρότερη αιτία πρόκλησης χρόνιων ασθενειών όπως οι καρδιοπάθειες, διαβήτης, παχυσαρκία κ.α.

Από πλευράς του Υπουργείου Υγείας είναι εξίσου σημαντικό, προσθέτει η ΟΣΑΚ,  να επενδύσει σε προγράμματα πρόληψης, όπως το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα πληθυσμιακού Ελέγχου για Έγκαιρη Ανίχνευση Καρκίνου του Μαστού το οποίο θα πρέπει να βελτιωθεί.

Επιπρόσθετα, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022- αποτελεί μια αφορμή για υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής μέσω της υιοθέτησης μιας υγιεινής διατροφής. Οι οργανωμένοι ασθενείς, όπως καθορίζεται και από το σύνθημα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας «Ο Πλανήτης μας, η υγείας μας», καλούν όλους να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση μιας σωστής, υγιεινής και  ισορροπημένης διατροφής, η οποία να περιλαμβάνει τρόφιμα τα οποία μπορούν να καταπολεμήσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να συμβάλουν στη διατήρηση και θωράκιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τέλος η ΟΣΑΚ τονίζει ότι ένας από τους στρατηγικούς της στόχους είναι η προώθηση και υπεράσπιση πολιτικών ώστε να μειωθούν οι παράγοντες κινδύνων για χρόνιες ασθένειες και η βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται σύντομα η ανάληψη πρωτοβουλιών και εκστρατειών με στόχο να συμβάλει όπως και όπου μπορεί στον τομέα της πρόληψης, καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Share
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Share